Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σουλτάνος» Ερντογάν: Ετοιμάζει πραξικόπημα στην αντιπολίτευση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της Τουρκίας να νομιμοποιήσει το παράνομο και επεκτατικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Τούρκοι αναλυτές, λειτουργώντας ουσιαστικά ως φερέφωνα του καθεστώτος, προαναγγέλλουν πως το επερχόμενο νομοσχέδιο της Άγκυρας θα επιχειρήσει να κατοχυρώσει αυθαίρετες δικαιοδοσίες σε θαλάσσιες ζώνες που καταπατούν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.

Χαρακτηριστικά, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet, Νεντίμ Σενέρ, πανηγυρίζοντας για τον τουρκικό σχεδιασμό, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει «βαθιές στρατηγικές» που έχουν μελετηθεί εκτενώς, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως η Τουρκία διεκδικεί αρμοδιότητες «από το Διάστημα μέχρι και τον βυθό της θάλασσας». Πρόκειται για μια σαφή κίνηση νομικής θωράκισης του τουρκικού αναθεωρητισμού έναντι της Ελλάδας.

Εύθραυστες διαπραγματεύσεις και κρίσιμο υπουργικό απο τον Τραμπ

 

Αναχαιτίσεις στο Αιγαίο και οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας

Το νομικό παραλήρημα της Άγκυρας συνοδεύεται και από επιστροφή στην ένταση επί του πεδίου. Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα, το Αιγαίο «πήρε φωτιά», κάνοντας λόγο για αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16 στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Λήμνου.

Οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου συνδέονται άμεσα με την ενόχληση της Άγκυρας απέναντι στην αταλάντευτη στάση της Αθήνας. Το ίδιο ρεπορτάζ στέκεται στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος διέλυσε κάθε τουρκική ψευδαίσθηση, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ανεχθεί το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο ούτε την απειλή πολέμου (casus belli).

Αλέξης Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα της πρεμιέρας της «ΕΛΑΣ»

Το εσωτερικό χάος και ο «σουλτάνος» Ερντογάν

Η προσπάθεια εξαγωγής της κρίσης στο Αιγαίο δεν είναι τυχαία, καθώς στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχεται σφοδρά πυρά. Ο έκπτωτος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ότι κυβερνά ως «απόλυτος σουλτάνος».

Ο Οζέλ κατήγγειλε μεθοδευμένο πραξικόπημα κατά της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να ρίξει στη φυλακή τον Εκρέμ Ιμάμογλου και να διαλύσει το CHP, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία, διαμηνύοντας πως ο τουρκικός λαός «δεν θα επιτρέψει αυτό το σχέδιο».

 

Το τουρκικό βλέμμα στην «ΕΛΑΣ»

Τέλος, η Άγκυρα παρακολουθεί στενά και τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας. Τουρκικά μέσα, όπως η Hurriyet και η Haberler, αναφέρθηκαν εκτενώς στη δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος (ΕΛΑΣ) από τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό.

Tags
Back to top button