Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σου λένε να κόψεις τους υδατάνθρακες; Ξανασκέψου το - Υπάρχει λόγος να μην το κάνεις!

Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν θέλεις να χάσεις βάρος; Τέλος οι υδατάνθρακες, σωστά;

Ξέχνα το! Καλά θα κάνεις να αλλάξεις τακτική, γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα η απουσία ζυμαρικών, ρυζιού και ψωμιού από τη διατροφή σου μπορεί να μειώσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής σου.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet, οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 15.000 εθελοντές για 25 χρόνια, παρατηρώντας τα πάντα για τη διατροφή τους, από το πόσες θερμίδες κατανάλωναν μέχρι την ποσότητα πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων που περιελάμβανε η διατροφή τους.

Εκείνοι που έτρωγαν μέτρια ποσότητα υδατανθράκων -περίπου το 1/2 της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων- έζησαν κατά μέσο όρο 4 χρόνια περισσότερο από εκείνους που έτρωγαν πολύ λιγότερους -30% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων-.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι πρώτοι έζησαν κατά μέσο όρο 1 χρόνο περισσότερο από εκείνους που κατανάλωναν μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες -πάνω από 65% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων-. Παν μέτρον άριστον, σωστά;

 

Tags
Back to top button