Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ στο Ρέθυμνο: Μαθητής ξυλοκόπησε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου λόγω ενός συμβάντος που έλαβε χώρα σε σχολείο καθώς μαθητής επιτέθηκε σε καθηγήτρια. Μάλιστα ο ξυλοδαρμός της εκπαιδευτικού έγινε μέσα στην τάξη.

Το μάθημα σε σχολείο στο Ρέθυμνο διακόπηκε μετά την επίθεση που έκανε μαθητής σε αναπληρώτρια καθηγήτρια, κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Για το επεισόδιο εξέδωσε ανακοίνωση η τοπική ΕΛΜΕ, στην οποία σημειώνεται ότι η έξαρση κρουσμάτων εφηβικής βίας, προκαλεί έντονη ανησυχία. Στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού, που προσπαθεί να συνέλθει από τα όσα έζησε. Η Διεύθυνση του σχολείου αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον μαθητή, ενώ ήδη έχουν κληθεί οι γονείς του.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ένα ακόμα περιστατικό βίας έλαβε χώρα σε σχολείο στο Ρέθυμνο όταν μία αναπληρώτρια καθηγήτρια δέχτηκε επίθεση από μαθητή κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της εκπαιδευτικού που δέχτηκε άγρια, όπως την χαρακτηρίζει επίθεση, από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου την ώρα του μαθήματος.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου «καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Σημειώνεται ότι μεγάλη ανησυχία προκαλεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εφηβικής βίας στα σχολεία του Ρεθύμνου, καθώς το τελευταίο διάστημα με παιδιά ηλικίας από 12 ετών έως 18 να παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου διαβάζουμε: «σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος.

Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο ‘’μεμονωμένα’’ δεν είναι.

Ειδικά για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που καλούνται πολλές φορές να αναλάβουν υπηρεσία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, και καλούνται σε ελάχιστο διάστημα από το να βγάλουν την ύλη μέχρι να γνωρίσουν τους μαθητές τους, η εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και δύσκολη. Οφείλουμε ως σωματεία και ατομικά ο καθένας να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Tags
Back to top button