Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

ΣΟΚ! Η Ευρώπη αντιμετωπίζει «Επώδυνη Συφιλική Επιδημία»

Η άνοδος των ηλεκτρονικών εφαρμογών ραντεβού και η μείωση των ποσοστών του ιού HIV στον ανεπτυγμένο κόσμο οδήγησαν στην επανεμφάνιση για Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Sexually Transmitted Diseases (STD) που μέχρι πρόσφατα περιορίζονταν στα λογοτεχνικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα.

Η διάδοση της σύφιλης στην Ευρώπη εντείνεται, δήλωσε ο Andrew Amato-Gauci, επικεφαλής του προγράμματος HIV / AIDS, σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων και ιογενούς ηπατίτιδας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Συγκεκριμένα ανέφερε στο RT ότι διάφοροι παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιδημία, όπως «άνθρωποι που κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικά, με πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους και μειωμένο φόβο για την απόκτηση HIV χωρίς προφυλάξεις».

Μια νέα έκθεση του ECDC δείχνει ότι ο αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων σύφιλης σε ολόκληρη την ΕΕ αυξήθηκε κατά 70% μεταξύ του 2010 και του 2017.

Η μεγαλύτερη καινοτομία στον κόσμο που χρονολογείται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι η άνοδος των εφαρμογών «hookup» όπως το Tinder, Grindr και Bumble – που φέρνουν την «κοινή οικονομία» στον κόσμο των ραντεβού.

Τα ποσοστά των θανάτων από τον ιό HIV / AIDS μειώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την κορύφωσή τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Παραδόξως, μπροστάρης σε αυτήν την θλιβερή λίστα στην Ευρώπη είναι η Ισλανδία, μια χώρα όπου οι 300.000 κάτοικοι όλοι κι όλοι, είναι τουλάχιστον….μακρινά ξαδέλφια. Το ποσοστό της σύφιλης στην Ισλανδία έχει αυξηθεί κατά 876%. Στην Ιρλανδία, τα ποσοστά της σύφιλης έχουν αυξηθεί κατά 224%, ενώ η Γερμανία και η Βρετανία έχουν δει διπλά ποσοστά την προαναφερθείσα χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με το ECDC, το ομοφυλοφιλικό σεξ – ειδικά «άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με τους άνδρες» – είναι υπεύθυνο για τα δύο τρίτα των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν μεταξύ 2007 και 2017. Οι ετερόφυλοι άνδρες αποτελούν το 23% των περιπτώσεων και οι γυναίκες το 15%.

Ο Amato-Gauci είπε ότι τα αυξανόμενα ποσοστά σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Η έλλειψη τεστ και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι επίσης σοβαρά θέματα. Ο Gauci έχει μερικές ιδέες για πολιτικές που θα μπορούσαν να μειώσουν τα ποσοστά.

«Αυτά περιλαμβάνουν: περισσότερα τεστ για σύφιλη σε ορισμένες ομάδες, όπως άντρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άντρες, έλλειψη ή ανεπαρκής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, κακή πρόσβαση σε προφυλακτικά για εφήβους και νεαρούς ενήλικες, σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, των ψυχοδραστικών «φαρμάκων». »

Ο Amato-Gauci είπε ότι οι εφαρμογές για ραντεβού «μπορούν να διευκολύνουν περισσότερες σεξουαλικές συναντήσεις και τη μετάδοση των STI [σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων] όπως η σύφιλη.»

Ο Lorenzo Giacani, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής και Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι θα χρειαστεί μια «ισχυρή αντίδραση» για τη μείωση των ποσοστών σύφιλης.

«Τα δεδομένα του ECDC δείχνουν σαφώς ότι η σύφιλη δεν είναι ασθένεια του παρελθόντος αλλά πολύ παρούσα μεταξύ μας», ανέφερε.

Δεν υπάρχει εμβόλιο για την σύφιλη και ενώ η πενικιλίνη μπορεί να θεραπεύσει τη σύφιλη στα αρχικά της στάδια. Αν είναι αργά, δεν υπάρχει θεραπεία.

Tags
Back to top button