Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σλοβακία: Συνεχίζεται το "γαϊτανάκι" απέλασης Ρώσων διπλωματών

Στην απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών προχωρά η Σλοβακία, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Τσεχία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντουαρντ Χέγκερ

«Η Σλοβακία δεν μπορεί να ανεχθεί τις δραστηριότητες εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αποστολών που δεν σέβονται τις συμφωνημένες αρχές», ανέφερε αρχικά ο Χέγκερ και συνέχισε: «Η ασφάλεια των πολιτών είναι ένα από τα μεγαλύτερα καθήκοντα του κράτους».

Οι διπλωμάτες οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα σε επτά ημέρες, ενώ ανάλογα μέτρα αναμένεται να λάβει και η Ρωσία, στέλνοντας, πιθανότατα, τρεις Σλοβάκους πίσω στη χώρα τους, από την πρεσβεία στη Μόσχα.

Η Πράγα κατηγορεί την Μόσχα για εμπλοκή της στην ανατίναξη αποθήκης πυρομαχικών στο χωριό Βρμπέτιτσα στο ανατολικό τμήμα της Τσεχίας το 2014, κατηγορία που αρνείται η Μόσχα.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε δήλωσε ότι θα αντιδράσει τάχιστα στις απελάσεις που θα προβούν οι Τσέχοι, οι οποίοι επιδιώκουν να εξισώσουν τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας με τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού που υπηρετεί στην τσέχικη πρεσβεία στην Μόσχα.

«Αυτή τη στιγμή η Πράγα βαδίζει στο μονοπάτι καταστροφής των σχέσεων με την Ρωσία», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά την διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ενημέρωσης.

Tags
Back to top button