Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σχέδιο συνθετικού κρέατος για την σίτιση των μαζών μέχρι το 2040

Σχεδόν σε 20 χρόνια από σήμερα, η μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος που θα καταναλώνουμε, δεν θα προέρχεται από τη σφαγή ζώων.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, το 2040, το 60% του κρέατος είτε θα αναπτύσσεται σε θάλαμο εργαστηρίου είτε θα παράγεται από φυτικά προϊόντα που θα έχουν την γεύση αλλά και την εμφάνιση του κρέατος.

Η έκθεση της παγκόσμιας συμβουλευτικής εταιρείας«AT Kearney», που βασίζεται σε συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων, υπογραμμίζει τις μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της συμβατικής παραγωγής κρέατος όπως και τις ανησυχίες των ανθρώπων για την καλή διαβίωση των ζώων από τη βιομηχανική γεωργία.

«Η μεγάλης κλίμακας κτηνοτροφία θεωρείται από πολλούς ένα περιττό κακό», αναφέρει η έκθεση.

«Η συμβατική βιομηχανία κρέατος συγκεντρώνει δισεκατομμύρια ζώα και η αξία της ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, οι τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις εκπομπές αερίων που μπήκαν στο μικροσκόπιο πρόσφατων επιστημονικών μελετών, οδήγησαν σε κλιματική κρίση, καταστροφές γεωργικών εκτάσεων και ρύπανση των ποταμών και των ωκεανών», όπως υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

«Η αποφυγή του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στη Γη», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Εταιρείες όπως, οι Beyond Meat, Impossible Foods και Just Foods που χρησιμοποιούν φυτικά συστατικά για να παρασκευάσουν μπιφτέκια ομελέτες και άλλα προϊόντα, αυξάνονται με γρήγορες ρυθμούς.

Η συμβουλευτική εταιρεία AT Kearney εκτιμά ότι έχουν επενδυθεί ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε τέτοια προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που κυριαρχούν στη συμβατική αγορά κρέατος.

Tags
Back to top button