Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Συνταγή για τις πιο τραγανές τηγανιτές πατάτες

Όταν αποφασίσει κάποιος να κάνει την διατροφική του ατασθαλία, σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τις τηγανιτές πατάτες.

Όσο αγαπημένο και κοινό φαγητό κι αν είναι οι τηγανιτές πατάτες, όμως, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα.  

Μια απλή συνταγή που περιλαμβάνει μόνο δυο υλικά υπόσχεται ότι προσφέρει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα και τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ.

Τα δύο υλικά που απαιτούνται είναι πατάτες και ελαιόλαδο. Τα υλικά μπορεί να είναι λίγα, η διαδικασία ωστόσο, δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε. Αντίθετα για τέλειες τηγανιτές πατάτες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα, απαιτείται χρόνος και υπομονή.

Το τηγάνισμα, μάλιστα, προκειμένου να έχουμε τέλειες τηγανιτές πατάτες, γίνεται σε δυο χρόνους με σκοπό, στο ενδιάμεσο, οι πατάτες να παγώσουν. 

Η διαδικασία:

  • Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους δυο εκατοστών και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια.
  • Τις ξεπλένουμε για να φύγει το άμυλο.
  • Βράζουμε τις πατάτες, αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζετε τις πατάτες και τις στεγνώνετε σε μια πετσέτα.
  • Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο για δυο ώρες.
  • Αφού παρέλθει το δίωρο, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις κάψει βάλτε τις πατάτες σας και τηγανίστε τις στους 150 βαθμούς, για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια στραγγίστε τις πατάτες και βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για δυο ώρες.
  • Μετά το δίωρο ξαναζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και μόλις κάψει ρίξτε μέσα τις πατάτες και τηγανίστε τις για 8 λεπτά.
  • Όταν οι πατάτες πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα είναι έτοιμες.
  • Πασπαλίστε τις τηγανιτές πατάτες σας με αλάτι και σερβίρετέ τις. 
Tags
Back to top button