Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν με τον Ιρανό πρόεδρο με ατμόσφαιρα να “μυρίζει” νέα αποστολή ρωσικών όπλων στην Τεχεράνη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συνομιλίες με τον Ιρανό Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν με την συνάντηση να “μυρίζει” νέα αποστολή ρωσικών όπλων στην Τεχεράνη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αναμένεται μια σοβαρή συνομιλία, οι αρχηγοί κρατών θα θίξουν τις διμερείς σχέσεις και θα συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Από ρωσικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετέχουν ο Πεσκόφ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξέι Οβερτσούκ, ο βοηθός του προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν.

«Αλληλεπιδρούμε ενεργά στη διεθνή σκηνή και οι εκτιμήσεις μας για τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο είναι συχνά πολύ κοντινές», αναφέρει ο Πούτιν.

Πρόκληση Τούρκων με τον Σκεντέρμπεη-Τουρκικά drone-kamikaze Kemankes στην Αλβανία για αποστολές ασύμμετρου πολέμου στα Βαλκάνια;

Σε απάντηση, ο Πεζεσκιάν τόνισε ότι η Ρωσία  και το Ιράν έχουν «πολλές ευκαιρίες» και οι χώρες θα πρέπει να βοηθούν η μία την άλλη.

 «Λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση του πνευματικού ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης, οι σχέσεις μας θα πρέπει να βελτιώνονται και να ενισχύονται μέρα με τη μέρα», είπε ο Ιρανός πρόεδρος.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Πεζεσκιάν, σε συνομιλία με Ρώσο δημοσιογράφο, απευθύνθηκε στο εβραϊκό κράτος, αναφέροντας ότι "θα ήθελα να πω στο Ισραήλ: σταματήστε να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους. Σταματήστε να βομβαρδίζετε κτίρια κατοικιών", είπε ίδιος.

Ο Ιρανός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ τα κάνει όλα αυτά επειδή υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μόσχα έχει αποστείλει S-400 Su-35s στο Ιράν, καθώς και άλλο οπλισμό, στηρίζοντας αποφασιστικά την Τεχεράνη στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ.  

Ο Πολωνός Α/ΓΕΣ ανέφερε σενάριο πυρηνικού πολέμου

Μια ρωσική επίθεση στα κράτη της Βαλτικής ή στην Πολωνία θα είναι «η αρχή της ολοκληρωτικής αντιπαράθεσης», θεωρεί η ανώτατη πολωνική στρατιωτική ηγεσία.  

“Σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας στην Πολωνία ή στα κράτη της Βαλτικής, θα υπάρξει «άμεση απάντηση». Οι Σύμμαχοι θα «χτυπήσουν απευθείας την Αγία Πετρούπολη», δήλωσε

Σύμφωνα με τον Στρατηγό, εάν οι ρωσικές δυνάμεις περάσουν τα σύνορα με τη Λιθουανία, μέσα στο «πρώτο λεπτό», οι σύμμαχοι θα στοχεύσουν όλα τις ρωσικές στρατηγικές υποδομές της Ρωσίας σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων.
«Θα χτυπήσουμε απευθείας την Αγία Πετρούπολη», δήλωσε ο Στρατηγός Αντρέιτσακ.

Για να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο, η Πολωνία αγοράζει επί του παρόντος 800 πυραύλους με βεληνεκές έως και 900 χιλιόμετρα, οι οποίοι θα αναπτυχθούν εάν η Ρωσία επιτεθεί.

"Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αγοράζει μερικά χρόνια. Εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, θα έχουμε μια ρωσική μεραρχία στο Lviv, μια στη Μπρεστ και μια στο Γκρόντνο", πρόσθεσε ο Στρατηγός Αντρέιτσακ , τονίζοντας ότι μια επίθεση στα κράτη της Βαλτικής ή στην Πολωνία θα σήμαινε η «αρχή της ολοκληρωτικής αντιπαράθεσης».

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου της Λιθουανίας Κεστούτις Μπούντρις εκτιμά επίσης ότι εάν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο «ιμπεριαλιστικός επεκτατισμός» της θα κατευθυνθεί στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος επιθετικότητας προς την ΕΕ θα αυξηθεί εάν η Λευκορωσία γίνει πλήρως ενσωματωμένο μέρος του λεγόμενου κράτους της Ένωσης.

“Η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει τη Σουηδία εν μέσω εντάσεων στη Βαλτική Θάλασσα”, δήλωσε ο ειδικός Πώλ Τζόνσον, διευρύνοντας την ακτίνα επιθέσεων της Μόσχας.

Το ΝΑΤΟ μέσω ασκήσεων κάνει προσομοίωση πυρηνικών πληγμάτων στην Ρωσία

Από τις 14 Οκτωβρίου, η Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) θα ξεκινήσει αεροπορικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, με στόχο την εξάσκηση στη χρήση πυρηνικών όπλων.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, τονίζοντας ότι οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή δεκάδων αεροσκαφών από διάφορα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών βομβαρδιστικών, μαχητικών και εναέριων τάνκερ.

Ο κύριος σκοπός των ασκήσεων θα είναι η προσομοίωση χτυπημάτων με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Η άσκηση Exercise Steadfast Noon διεξάγεται κάθε χρόνο και φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση σε περίπτωση πυρηνικής απειλής από τη Ρωσία.

Με την ένταση στην Ευρώπη να αυξάνεται εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τις ανησυχίες για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων, αυτές οι ασκήσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, σχεδιάζεται να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του πυρηνικού οπλοστασίου του ΝΑΤΟ και η ικανότητα της συμμαχίας να ανταποκρίνεται με συντονισμένο τρόπο σε τυχόν απειλές.

Οι ασκήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε αρκετές ημέρες, στοχεύουν στην αύξηση της μαχητικής ετοιμότητας των στρατευμάτων και στη δοκιμή της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμάχων.

Ελπίζουμε η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία σε ΝΑΤΟ και Ρωσία να είναι λογική και από τις δύο πλευρές, διότι σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου ο πλανήτης θα καταστραφεί μία μόνο φορά και αυτό θα ήταν τουλάχιστον εγκληματικό. 

Tags
Back to top button