Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη ενώ ο καθηγητής Ροζάκης μίλησε για τουρκική υφαλοκρηπίδα πλησιέστερα στις ακτές των Κυκλάδων


Τρομερές αναφορές για το Αιγαίο και την χώρα μας έρχονται από άρθρο του καθηγητή , με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, “συζητείται” πάντα κατά τον ίδιο η διχοτόμηση του ελληνικού Αρχιπελάγους, για να κατευναστεί η Οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.

Ο καθηγητής Χ.Ροζάκης αναφέρει σε κάποιο σημείο: “πράγματι ένα απρόσμενο ολίσθημα στις συζητήσεις μπορεί να έχει σοβαρά επακόλουθα και να καταστρέψει την ατμόσφαιρα νηνεμίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια διεύρυνση της αιγιαλίτιδας στα ακραία ελληνικά νησιά θα έχει ως αποτέλεσμα να φέρει την τουρκική υφαλοκρηπίδα πλησιέστερα στις ακτές των Κυκλάδων και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει στα 12 ν.μ. την αιγιαλίτιδα ζώνη της, κάτι το οποίο θα αφήσει μικρό χωρικό διάστημα για την Τουρκία να οριοθετήσει υφαλοκρηπίδα, και κάθε τέτοια οριοθέτηση θα φέρει πιο κοντά τα δικαιώματα της Τουρκίας στα ελληνικά παράλια”.

Αν συζητήσει ποτέ ελληνική κυβέρνηση οτιδήποτε από τα παραπάνω, τότε η αμέσως επόμενη διαπραγμάτευση θα αφορά την Αθήνα και την Πελοπόννησο, ξεκάθαρα πράγματα.

Υπάρχει ένας αριθμός επιστημόνων και πολιτικών στην Ελλάδα, η οποία θεωρεί ότι μπορείς να συζητάς ακόμη και εθνική κυριαρχία, με στόχο την επίτευξη μιας επίπλαστης ειρήνης.

Δυστυχώς αυτή η ανθρώπινη ομάδα έχει λόγο και επηρεάζει τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη και τις πολιτικές της χώρας μας.

Με αυτά όμως που λαμβάνουν χώρα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, και τις ζυμώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ( όπου η Τουρκία διεκδικεί την μερίδα του Λέοντος), θα δούμε πολλοί στην χώρα μας αλλά και οι σύμμαχοι μας πολύ γρήγορα, τι εστί ακριβώς τουρκικός νεο-Οθωμανισμός, αφού το δόγμα της Άγκυρας σημαίνει στρατιωτική επέμβαση παντού με την δημιουργία υποτακτικών κρατών.

Τότε η μόνη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε θα είναι η καπνισμένες κάνες των πυροβόλων μας, οι οποίες θα φέρουν ισορροπία στο Αιγαίο.       

Οι Τούρκοι πάντως δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν με απειλές και γαλιφιές οτιδήποτε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, παρά μόνο να βρουν μπροστά τους “ ξιφολόγχη”.
«Γαλάζια Πατρίδα» και διχοτόμηση του Αιγαίου

Η Τουρκία αγνοώντας τους πάντες, ( Ελλάδα, Κύπρο, ΕΕ, ΗΠΑ) έχει ξεκινήσει ένα πολεμικό σχέδιο διχοτόμησης του Αιγαίου, μαζί με την υφαρπαγή και κάποιου ακατοίκητου ελληνικού μικρού νησιού, για να ικανοποιήσει την αδηφάγα τουρκική πολιτική σκηνή, και τα σχέδια της ελίτ της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι Τούρκοι κατασκεύασαν την ανύπαρκτη θεωρία της “ Γαλάζιας Πατρίδας” του “ Γαλάζιου Ουρανού” και του “ Γαλάζιου Βυθού”

Η Άγκυρα επιθυμεί διακαώς να πάρει από την Ελλάδα τον έλεγχο των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο Ανατολικό Αιγαίο και πι συγκεκριμένα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού.

Μόνο και μόνο η έκδοση της ΝΟΤΑΜ είναι ευθεία αμφισβήτηση του FIR Αθηνών και της ελληνικής αποκλειστικής δικαιοδοσίας στον χώρο αυτού.

Το διακύβευμα είναι λεφτά πολλά λεφτά τα οποία αφορούν τα κοιτάσματα στο Αιγαίο, αλλά και εξουσία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Η έχει έτοιμες 20 ταξιαρχίες Καταδρομών σχεδιάζει δεύτερο αεροπλανοφόρο και ετοιμάζει νέο άρμα μάχης-Αυτές είναι πολεμικές κινήσεις 100%.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν καταργούν την θητεία και ετοιμάζονται για έναν ημι-επαγγελματικό στρατό με 50% επαγγελματίες και 50% οπλίτες θητείας.

Η προσεκτική ανάγνωση των πρόσφατων δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους, καθώς και το μοτίβο των γεγονότων τους τελευταίους μήνες, έχουν αυξάνουν τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο άμεσο μέλλον, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης, για τα οποία η εξόρυξη τους πάει από αναβολή σε αναβολή.

Σοβαρές συνέπειες είναι πιθανό να περιμένουν την Τουρκία,  σε περίπτωση που κινηθεί προς σύγκρουση.

Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας διεκδικούν επανειλημμένα την ιδιοκτησία 152 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος που έχουν δοθεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, τη Σύμβαση του 1932 μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας και τη Συνθήκη του Παρισιού το 1947.

Τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση και κάτω από οποιεσδήποτε καταστάσεις κανένας πολιτικός μας δεν θα παραδώσει στις ορέξεις των Τούρκων, ούτε χιλιοστό του Αιγαίου.

Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι Τούρκοι που θέλουν να παζαρέψουμε ελληνική κυριαρχία, χωρίς να πέσει ούτε μία ντουφεκιά. 

Tags
Back to top button