Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συναγερμός στις IDF: Αυξημένη ετοιμότητα για σύγκρουση με το Ιράν

Συναγερμός έχει σημάνει στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) αμέσως μετά την επιβεβαίωση της κατάρρευσης των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν στο Πακιστάν.

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, έδωσε σαφή εντολή να τεθεί ο στρατός σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Στόχος είναι η άμεση προετοιμασία για το ενδεχόμενο μιας νέας στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Τεχεράνη στο εγγύς μέλλον.

Παρέμβαση Πούτιν για ειρήνη: Προτείνει ρωσική μεσολάβηση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη ξεκινήσει τη διεύρυνση των καταλόγων με τους πιθανούς στόχους. Παράλληλα, η πολεμική αεροπορία προετοιμάζει και επικαιροποιεί τα επιχειρησιακά σχέδια κρούσης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική πολιτική απόφαση για την έναρξη στρατιωτικής δράσης. Η οδηγία του Ζαμίρ έχει καθαρά προληπτικό και επιχειρησιακό χαρακτήρα, αντανακλώντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Η αποχώρηση Βανς και το χάσμα για τα πυρηνικά

Η κινητοποίηση του Ισραήλ ακολουθεί τις επίσημες δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζέι Ντι Βανς. Το πρωί, ο Βανς ανακοίνωσε από το Ισλαμαμπάντ ότι η ιρανική πλευρά αρνήθηκε να αποδεχτεί τους αμερικανικούς όρους σχετικά με τη μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Στον αντίποδα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν το διπλωματικό ναυάγιο στις υπερβολικές, όπως τις χαρακτήρισαν, απαιτήσεις της Ουάσιγκτον.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι υπήρξαν ουσιαστικές συζητήσεις με την ιρανική αντιπροσωπεία. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η έλλειψη συμφωνίας αποτελεί κακή εξέλιξη, εκτιμώντας ότι ο αντίκτυπος θα είναι πολύ χειρότερος για το ίδιο το Ιράν παρά για τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν απειλεί τον Νετανιάχου ότι θα εισβάλει στο Ισραήλ!

Υπογράμμισε ότι ο βασικός στόχος του Αμερικανού προέδρου παραμένει η καταφατική δέσμευση της Τεχεράνης πως δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ούτε τα εργαλεία για τη γρήγορη κατασκευή τους.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο Τζέι Ντι Βανς αναχώρησε από την πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Tags
Back to top button