Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συμφωνία στρατηγικής σημασίας του Ομίλου Κοπελούζου με την αιγυπτιακή EGAS

Σε συμφωνία στρατηγικής σημασίας προχώρησε ο Όμιλος Κοπελούζου (Copelouzos Group) με την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Αιγύπτου, EGAS (Egyptian Natural Gas Holding Company). Οι δύο πλευρές προχωρούν στην ίδρυση κοινής εταιρείας, που θα έχει ως αντικείμενο την εμπορία, προμήθεια, μεταφορά και επαναεριοποίηση αιγυπτιακού φυσικού αερίου, το οποίο θα προωθείται προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μέσω του υπερσύγχρονου πλωτού σταθμού LNG που διαθέτει η Ελλάδα στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, καθιστώντας τη χώρα μας έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αλλαγές στο πράσινο τιμολόγιο και το «νυχτερινό» - Τι θα ισχύσει από την νέα χρονιά

Η συμφωνία προέκυψε κατόπιν των συναντήσεων που είχε ο Ιδρυτής του Copelouzos Group, κ. Δημήτριος Κοπελούζος, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι. Υπεγράφη από τον Business Development Director του Copelouzos Group, κ. Πάνο Μοσχανδρέου, και τον Πρόεδρο της EGAS, κ. Γιασίν Μοχάμεντ, παρουσία του υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, κ. Καρίμ Μπαντάουι, του κ. Δημήτριου Κοπελούζου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ELICA, κ. Ιωάννη Καρύδα.

Ο κ. Δημήτριος Κοπελούζος τόνισε την εκτίμησή του για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή και τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει, γεγονός που την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ειδικά για τις διεθνείς αγορές πετρελαίου, καταδεικνύοντας την επιθυμία του Ομίλου να επωφεληθεί από τις δυνατότητες του αιγυπτιακού πετρελαϊκού τομέα – ιδιαίτερα των εργοστασίων υγροποίησης αερίου Damietta και Idku. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για εμβάθυνση της συνεργασίας με τον ενεργειακό τομέα της εν λόγω χώρας της βορειοανατολικής Αφρικής, αλλά και με τη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση, για περισσότερα έργα στο μέλλον.

Tags
Back to top button