Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Η στρατιωτική συμφωνία Αλβανίας-Τουρκίας εναντίον Σερβίας-Ελλάδας – Τουρκικό σχέδιο εισβολής στα Βαλκάνια λόγω εξέγερσης των Αλβανών (ΠΓΔΜ-Κοσόβου -Πρέσεβο-Ελλάδα)

Ο Σαλί Καμπάσι Αλβανός «ιστορικός» και έμμισθος υπάλληλος του Ερντογάν προσπαθεί να διεξάγει προπαγανδιστικού τύπου εκστρατεία στην χώρα του  και στα Βαλκάνια υπέρ της Αλβανίας και κατά της Ελλάδος, με απώτερο στόχο το κρυφό σχέδιο της Άγκυρας στην περιοχή μετά και την αποκάλυψη του κατασκοπευτικού δικτύου των Ιμάμηδων .

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι προσπαθώντας να εκφραστεί ο πατριωτισμός στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, κάποιοι έχουν φοβία και μίσος εναντίον του σημερινού τουρκικού κράτους αλλά δεν πρέπει να ξεχνάνε τι έκαναν για μας (οι Τούρκοι) , όταν κανείς δεν ασχολούνταν με  τους Αλβανούς!

Έτσι, οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη το μίσος και την φοβία καμουφλαρισμένα με «πατριωτισμό» για την Τουρκία, και  να θυμηθούμε μερικά από τα οφέλη αυτής της χώρας που υλοποιήθηκαν για την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τους Αλβανούς σε γενικές γραμμές.

Η Τουρκία σταμάτησε  το περιβόητο ελληνικό σχέδιο (1996-1997)

Όταν το 1997 (κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Αλβανία), η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο νότιο τμήμα της χώρας, δήθεν για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τους Έλληνες ότι μια στρατιωτική επίθεση στην Αλβανία θα θεωρηθεί  από την τουρκική κυβέρνηση  ως επίθεση στην Τουρκία.

Αυτό, σύμφωνα με τον Αλβανό ιστορικό υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει δημόσια ότι δεν θα έστελνε ελληνικά στρατεύματα στην Αλβανία,  διότι θα δέχονταν επίθεση από το ιστορικό σύμμαχο της, την Τουρκία (!)

Το 1996-1997 όπου υπήρχε περίοδο κρίσης στην Αλβανία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ALBA», η  Τουρκία ανέπτυξε  900 άντρες στην Αλβανία προφυλάσσοντας τους Αλβανούς  από τις ελληνικές σοβινιστικές τάσεις.

Η Τουρκία κατηγόρησε επίσης τους Έλληνες για εξέγερση στην Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Τουρκία, καμία χώρα του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ δεν αντέδρασε στον περιορισμό της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Αλβανίας.

Σε συνέντευξή του, ο συνταγματάρχης Χάιρο Λιμάι, πρώην Αλβανός  στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα, δήλωσε: «Όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η στρατιωτική απειλή της Ελλάδας ήταν άμεση. Η Αλβανία δεν είχε πολιτική και στρατιωτική δύναμη για να αντιταχθεί στην επιθετική στάση της Ελλάδας.

Όλοι οι άλλοι τήρησαν σιγή ιχθύος . Η Τουρκία αντέδρασε στην ελληνική πρόκληση στις 17 Μαρτίου 1997 στην οποία μέχρι και η πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ δήλωσε δημοσίως:

«Η Τουρκία δεν θα είναι θεατής της προσπάθειας υφαρπαγής αλβανικού εδάφους από την  Ελλάδα στην Αλβανία … Το λάθος που έγινε με τη Βοσνία δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στην Αλβανία. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία θα δώσει στην Αλβανία κάθε αναγκαία συνδρομή, τόσο σε πολιτικό όσο και οικονομικό, καθώς και σε στρατιωτικό επίπεδο».

Η κατάσταση παρόλα αυτά δεν είχε  ηρεμήσει, αλλά σε ορισμένες περιοχές η κατάσταση κλιμακώθηκε, έτσι ώστε σε ορισμένες περιοχές της Νοτίου Αλβανίας  να υψωθούν ελληνικές σημαίες!

Βλέποντας την κατάσταση αυτή Τανσού Τσιλέρ την 29η Μαΐου διακήρυξε μπροστά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας και δεν θα μπορούσε να τηρήσει παθητική στάση  σε γεγονότα που απειλούν την διχοτόμηση της Αλβανίας.

Η επιδείνωση της κατάστασης στην Αλβανία δεν συγκίνησε την Ευρώπη και ως εκ τούτου, από την πλευρά της η Τουρκία ήταν η μόνη  έτοιμη να κάνει τα πάντα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα .»

Αλλά στην πραγματικότητα, ούτε αυτές τις δηλώσεις της Τουρκάλας πρωθυπουργού δεν εισακούστηκαν και έτσι η ίδια στις  17η  Μαΐου 1997 δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«θέλω να επιστήσω την προσοχή ιδιαίτερα σε ορισμένα ζητήματα, που αφορούν την Αλβανία. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα διεξαχθούν εκλογές. Αλλά για άλλη μια φορά ακόμη θα προειδοποιήσω τον κόσμο.  Όχι  παρεμβάσεις  στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας».

Από όλα τα κράτη από τα οποία η Αλβανία ζήτησε πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική προστασία για την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου, η μόνη χώρα που είχε απαντήσει θετικά ήταν η Τουρκία.

Επομένως, αν το ΝΑΤΟ δεν  επενέβαινε  στρατιωτικά στο Κοσσυφοπέδιο, η Αλβανία είχε σχέδιο με επικεφαλής τον Παντελή Μάικο, το οποίο είχε την υποστήριξη του τουρκικού στρατού για να επέμβει στρατιωτικά και να προστατεύσει τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου!

Με ημερομηνίες 2 και 3 Μαρτίου του 1999, ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός Παντελί Μάικο, ως επικεφαλής της κυβερνητικής αντιπροσωπείας, είχε μεταβεί  σε μια πολύ σημαντική επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα.

Ο Μάικο είχε γίνει δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ και τον Αρχηγό του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό  Hüseyin Armate Kivirkoglu.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, τρόποι για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, την προστασία της κυριαρχίας της Αλβανίας, επειδή υπήρχε ο φόβος ότι ίσως η Σερβία θα προχωρήσει σε  εισβολή εναντίον του αλβανικού κράτους με την αιτιολογία της παρουσίας του  Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Ο στρατηγός Hüseyin Armate Kirvekoglu, διαβεβαίωσε τον Αλβανό Πρωθυπουργό Μάικο ότι θα του παράσχει ολοκληρωμένη στρατιωτική υποστήριξη για την προστασία των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας μέσω συγκεκριμένων «δρομολογίων» ανάλογα με τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα.

Επίσης, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Μάικο, ότι θα στηρίξει την Αλβανία στρατιωτικά, με την αποστολή δυνάμεων, υλικού και συμβούλων», καταλήγει ο Αλβανός ιστορικός αποκαλύπτοντας πολλές αλήθειες τις οποίες γνωρίζουν αρκετοί και στην χώρα μας .

Αυτά ήταν τα σχέδια της Τουρκίας η οποία διαχρονικά, είχε την  Αλβανία ως πιόνι πάντα στα άνομα σχέδια της .

Για παράδειγμα σε περίπτωση τώρα, σήμερα, επίθεσης της Αλβανίας στην ΠΓΔΜ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εθνικισμού με κινήσεις απόσχισης , η Τουρκία θα επιτεθεί εναντίον της Σερβίας εφόσον το Βελιγράδι θελήσει να επέμβει.

Για το Κοσσυφοπέδιο οι Τούρκοι προς το παρόν τηρούν μια άλλη στάση λόγω σύνδεσης της πολιτικής ελίτ εκεί με τον Γκιουλέν.

Κύρια πύλη εισόδου των Τούρκων η περιοχή ανάμεσα στην νότια Βουλγαρία και δυτική Θράκη που αποτελούν δύο περιοχές στις οποίες διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα πολλά και διάφορα.

Αυτό ίσως και να αποτελέσει και την αφορμή παρέμβασης της Μόσχας εφόσον ο Ερντογάν εκτιμά ότι αποτελεί ο ίδιος την μετενσάρκωση του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή.   

Tags
Back to top button