Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε συναγερμό η ελληνοαμερικανική κοινότητα από την ύπουλη κίνηση Μπάιντεν να αναζητά παράθυρο για να δώσει F-35 στην Τουρκία

Σε συναγερμό είναι το ελληνοαμερικανικό λόμπυ από την προκλητικά επικίνδυνη κίνηση του Μπάιντεν, να συζητά με τον Ερντογάν την εκ νέου είσοδο στο πρόγραμμα των F-35.

 

Γράφουμε λόγω της έκτακτης είδησης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται σε συζητήσεις για να επιτρέψει ενδεχομένως στην Τουρκία να επιστρέψει στο πρόγραμμα F-35 και να εγκρίνει την πώληση κινητήρων της GE Aerospace στην Τουρκία.

Δεν θα αφήσουν κανένα ζωντανό! Νεκρός ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ στο πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Αφού αποβλήθηκε από το πρόγραμμα F-35 και κατέφυγε σε εκβιασμό για την απόκτηση F-16, η Τουρκία φέρεται τώρα να αναζητά Αμερικανούς αξιωματούχους για να αγνοήσουν την παραβίαση της νομοθεσίας και των συμφερόντων των ΗΠΑ, επιτρέποντάς της να επιστρέψει στο πρόγραμμα F35 και εγκρίνοντας το αίτημά της να αγοράσει κινητήρες, που μπορεί να χρησιμοποιήσει στα εγχώρια στρατιωτικά αεροσκάφη της.

Π απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 δεν προήλθε μόνο από την κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας των ΗΠΑ – τον ​​νόμο για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA), – αλλά και την απομάκρυνσή της από τη δυτική συμμαχία.

Από τότε που εκδιώχθηκε η Άγκυρα από το πρόγραμμα F-35, το κατηγορητήριο κατά της Τουρκίας έχει γίνει πιο σοβαρό.

Παραμένει η παράβαση του νόμου CAATSA, ενώ η τουρκική κυβέρνηση διώκεται στα αμερικανικά δικαστήρια και για άλλες παραβιάσεις του αμερικανικού δικαίου, όπως εκβιασμό του ο ΝΑΤΟ προκειμένου να συμφωνήσει με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, καθώς έχει εμβαθύνει στη συνεργασία σε στρατηγικούς τομείς ασφάλειας με τη Ρωσία.

Έχει επίσης δείξει σταθερά προθυμία να χρησιμοποιήσει όπλα των ΗΠΑ εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων και αξιών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου, των Κούρδων της Συρίας και των Αρμενίων στο Αρτσάχ.

Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε στην Τουρκία την πιο προηγμένη αμερικανική στρατιωτική τεχνολογία.
Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και θα υπονόμευε άλλες αμερικανικές συμμαχίες και συνεργασίες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που εξετάζουν σοβαρά αυτά τα αιτήματα διαπράττουν διπλωματική αμέλεια.
Πείτε στους Γερουσιαστές που έχουν την εξουσία να μπλοκάρουν τέτοιες αποφάσεις αυτή τη στιγμή να ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ τα αιτήματα της Τουρκίας.

Θα παραδώσουμε την παρακάτω επιστολή με τις υπογραφές σας στα γραφεία των Γερουσιαστών Cardin και Risch, και των Αντιπροσώπων McCaul και Meeks, των προέδρων και μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

“Αγαπητοί Γερουσιαστές Cardin και Risch, Εκπρόσωποι McCaul και Meeks, Γράφουμε λόγω της έκτακτης είδησης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται σε συζητήσεις για να επιτρέψει ενδεχομένως στην Τουρκία να επιστρέψει στο πρόγραμμα F-35, και να εγκρίνει την πώληση κινητήρων της GE Aerospace στην Τουρκία.

Δεν θα ξεφύγει κανείς! Έρχεται νέο "ηλεκτρονικό δόκανο" από την ΑΑΔΕ για τους επαγγελματίες

Λόγω της παραβίασης και της περιφρόνησης της αμερικανικής νομοθεσίας από την τουρκική κυβέρνηση, της αποτυχίας της να ενεργήσει πιστά ως σύμμαχος, της υπονόμευσης της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας και της αυξανόμενης συνεργασίας της με τη Ρωσία, σας ζητάμε να απορρίψετε τα τουρκικά αιτήματα για τέτοια αμυντικά άρθρα αυτή τη στιγμή.

Οι αποκαλύψεις στην έκδοση 22/9 της Ελληνικής εφημερίδας Καθημερινής καταδεικνύουν ότι η αμερικανική διοίκηση και αξιωματούχοι συνεχίζουν να δίνουν στην Τουρκία ανεπαρκή και μικτά μηνύματα.

Ενώ καλωσορίζουμε την προοπτική να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο των ρωσικών S400 που κατέχει η Τουρκία, αυτό θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας.

Η Τουρκία παραβίασε τη νομοθεσία των ΗΠΑ (τον Νόμο για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής μέσω Κυρώσεων, «CAATSA») και εξακολουθεί να παραβιάζει την CAATSA για χρόνια.

Η κυβέρνηση Ερντογάν πρέπει να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία των ΗΠΑ προτού ληφθεί υπόψη η πρόσβαση στα πιο προηγμένα όπλα μας.

Πέρα από τη συμμόρφωση με την CAATSA, η Τουρκία έχει πολλά να αποδείξει στον αμερικανικό λαό προτού της δοθεί η προνομιακή θέση της επανεισδοχής στο πρόγραμμα F-35.

Έχει επιδείξει προθυμία να χρησιμοποιήσει όπλα αμερικανικής κατασκευής ατιμώρητα κατά των Αμερικανών συμμάχων και εταίρων, αντίθετα με τα αμερικανικά συμφέροντα.

Για αρκετά χρόνια, η Τουρκία χρησιμοποιούσε αμερικανικά F-16 για να παραβιάζει τον ελληνικό εδαφικό εναέριο χώρο,  συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης – η οποία έχει γίνει βασικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ενώ οι υπερπτήσεις έχουν σταματήσει, η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί το Δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» – το οποίο προβάλλει εκτεταμένες διεκδικήσεις κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Τον περασμένο χρόνο, η Τουρκία ενσωμάτωσε το Δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας στο σχολικό της πρόγραμμα και έστειλε το Πολεμικό Ναυτικό της να αμφισβητήσει (χωρίς καμία νομική βάση) τις εργασίες που γίνονται στον Great Sea Interconnector, ένα έργο προτεραιότητας για την ενεργειακή διπλωματία των ΗΠΑ, και ένα έργο που προωθείται από το Κογκρέσο στην Ανατολή Νόμος για τη Μεσογειακή Ασφάλεια και την Ενεργειακή Σύμπραξη”, καταλήγει η επιστολή.

"Οι ΗΠΑ προτείνουν συμβιβασμό για τους S-400. Η Άγκυρα παρέμεινε σταθερή τα τελευταία χρόνια ότι θα διατηρήσει το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400 «Triumf», παρόλο που σήμαινε μόνιμη αποβολή  από το πρόγραμμα Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter.

Οι ηγέτες της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι οι δύο πλατφόρμες δεν ήταν συμβατές και ότι η υιοθέτηση και των δύο από την Τουρκία θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του μαχητικού stealth πέμπτης γενιάς.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον συνέχισε να προσπαθεί να σπρώξει την Άγκυρα μακριά από τους S-400 (ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ SA-21 Growler) από τότε που ελήφθη η απόφαση το 2017 να τον αποκτήσει", καταλήγει το ίδιο.

Ευτυχώς που υπάρχει η ελληνοαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ίσως ακόμα πιο πολλά δεινά από την σχέση Τουρκίας και ΗΠΑ.

Tags
Back to top button