Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της EMY-Πού θα «χτυπήσουν» σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ και είναι σε ισχύ, νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα την Τετάρτη, με χιόνια και «τσουχτερό» κρύο.

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός αρχής γενομένης από τα Δυτικά της χώρας με πιθανές χιονοπτώσεις στο Βόρειο Ιόνιο και βροχές και καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και πάρα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο: «Τα νέφη τα οποία θα είναι εμπλουτισμένα με τεράστια ποσά υγρασίας θα περάσουν πάνω από τον Ελλαδικό χώρο και θα συναντήσουν εγκλωβισμένες ψυχρές αέριες μάζες και οι χιονοπτώσεις αυτές θα είναι πάρα πολύ πυκνές.

Από το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, στα βορειοδυτικά όμως θα έχει ξεκινήσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι και έπειτα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στις περισσότερες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και όλο το Αιγαίο θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και αν εκδηλωθούν θα είναι για πολύ λίγη ώρα στα σύνορα με τη Βοιωτία. Ουσιαστικά το πρωί της Πέμπτης θα βελτιωθεί ο καιρός και θα μείνουν κάποια υπολείμματα κακοκαιρίας και χιονοπτώσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενδεχομένως και στις Κυκλάδες.

Σε ποιες περιοχές πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Προσοχή, αρχικά, στους παρακάτω νομούς λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων ακόμη και στα πεδινά:
– Ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντροβόρειας Πελοποννήσου
– Ανατολικά τμήματα Αιτ/νίας
– Ανατολικά τμήματα Πρέβεζας
– Βόρεια τμήματα Φωκίδας
– Φθιώτιδας
– Ιωαννίνων
– Άρτας
– Τρικάλων
– Καρδίτσας
– Ευρυτανίας
– Λάρισας
– Μαγνησίας
– Νότια τμήματα Χαλκιδικής

Και αργότερα, μετά το μεσημέρι δηλαδή, στους νομούς:
– Καβάλας
– Ξάνθης
– Ροδόπης
– ‘Εβρου
Θα χιονίσει ασφαλώς στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης) και ενδεχομένως και στο βόρειο Ιόνιο αλλά στους νομούς που σας προανέφερα θα σας παρακαλέσω να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί.
Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται προβλήματα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, οφείλετε όλοι να είστε ενήμεροι πριν έρθει ώστε να το περάσουμε λίγο πιο ομαλά. Προσοχή λοιπόν σας παρακαλώ.

Κίνδυνος ακόμη και για πλημμύρες
Αυτή τη φορά είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι μετά θα το γυρίσει σε βροχή στα πεδινά τμήματα με αποτέλεσμα να λιώσουν τα χιόνια που έχουν σημειωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες μέσα στη μέρα με εντάσεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία και νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ μέχρι και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα».

Τα προβλήματα, εξαιτίας του χιονιά, παραμένουν σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Κύμη, τον Έβρο, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες και τις Σποράδες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, στην Κύμη, τα προβλήματα είναι τεράστια από την Κυριακή, με το χιόνι να έχει ξεπεράσει τα τρία μέτρα. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο LamiaReport πως: «Ο καιρός δεν μας έδειξε έλεος στην Κύμη. Είχαμε πραγματικά μια βόμβα χιονιού. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Οι υπηρεσίες τις περιφέρειας συνεχίζουν να επιχειρούν. Έχουν απεγκλωβιστεί αρκετά χωριά, αλλά τα προβλήματα παραμένουν πολλά, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Με συγκίνησε η υπομονή και η κατανόηση τους, παρά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση τους. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τον χιονιά…».

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης

Πολλά είναι τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.
Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων που υπερβαίνουν τους 3,5 τόνους, στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στην εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 12ο χλμ μέχρι τον κόμβο Κερδυλλίων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, από τον κόμβο Λαχαναγοράς, προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.
Η κυκλοφορία των διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (από το 70ο έως 92ο χλμ), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών (ύψος Σοφούλας), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου και στην Εγνατία Οδό (από Κόμβο Ασπροβάλτας μέχρι Κόμβο Κερδυλλίων).

Ακόμη, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, στο οδικό δίκτυο Πανοράματος και Ωραιοκάστρου (πλην κεντρικών οδών), στις δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου και Χορτιάτη, στην επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου άνωθεν Περιφερειακής Οδού, στο δίκτυο δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού (πλην κεντρικών οδών), στο δίκτυο δήμων Χαλκηδόνας και Δέλτα (πλην κεντρικών οδών), στο δίκτυο δήμου Βόλβης και στην επαρχιακή Οδό Σταυρού – Ολυμπιάδος.

Χωρίς νερό στο Βόλο

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Βόλος από τη σφοδρή κακοκαιρία που συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις.

Το ύψος του χιονιού ακόμα και στην παραλία του Βόλου ξεπέρασε τα 10 εκατοστά, ενώ στον περιφερειακό και τα προάστια προς τον Άνω Βόλο το χιόνι έχει φθάσει τα 40 εκατοστά και η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού επικρατεί παγετός.

Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου ρίχνουν στους δρόμους τόνους αλατιού και θαλασσινού νερού για να ξεπαγώσουν τα οδοστρώματα.
Σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αλλά τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αλυσίδες, αφού επικρατεί παγετός.

Πολύ σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση αντιμετωπίζει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αφού υπάρχουν πολύωρες διακοπές στην παροχή νερού εξ’ αιτίας υπερκατανάλωσης και μεγάλων ζημιών από σπασίματα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση και να πολλαπλασιαστούν τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, καθώς αναμένεται νέα σφοδρή χιονόπτωση.

Οι θερμοκρασίες σήμερα στη μία το μεσημέρι:

Οι περιοχές όπου αναμένεται να πέσουν χιόνια:

 

Tags
Back to top button