Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για επιλογή συστήματος αυτοπροστασίας για τα F-16 Viper

Η L3Harris Technologies (NYSE:LHX) πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, συγκεκριμένα το «spectrum dominance» που αφορά την υπεροχή πλήρους φάσματος, δηλαδή τον έλεγχο σε όλες τις διαστάσεις του χώρου μάχης, ξεκινώντας την παραγωγή της σουίτας ηλεκτρονικού πολέμου Viper Shield για μαχητικά αεροσκάφη F-16. Η εταιρεία θα παρέχει το προηγμένο αυτό σύστημα σε στόλους F-16 έξι χωρών.

«Εξοπλίζοντας τα πληρώματα και τους χειριστές των αεροσκαφών με την ικανότητα πλήρους επίγνωσης της κατάστασης του ηλεκτρονικού φάσματος, δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουν, να ταυτοποιήσουν και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις απειλές,» είπε ο Ed Zoiss, Πρόεδρος του τμήματος Space and Airborne Systems της L3Harris.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα, τη σουίτα Viper Shield που ανέπτυξαν οι μηχανικοί μας καθώς επίσης και για το γεγονός ότι είναι η μοναδική προηγμένη λύση ηλεκτρονικού πολέμου που χρηματοδοτείται πλήρως και βρίσκεται σε παραγωγή για μια σειρά διεθνών χρηστών του αεροσκάφους F-16. Η περιορισμένου όγκου (small factor) διαμόρφωση 3U επιτρέπει την εγκατάσταση του σε διαφορετικές εκδόσεις του F-16.»

Η L3Harris βρίσκεται σε συζητήσεις με περαιτέρω συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ για την παροχή της σουίτας Viper Shield. Το σύστημα αυτό προσφέρεται σε δύο επιλογές εγκατάστασης για προηγούμενες ή αναβαθμισμένες εκδόσεις F-16: ολοκληρωμένο στο αεροσκάφος (integrated) ή σε εξωτερικό ατρακτίδιο (external pod) χρησιμοποιώντας το ίδιο υλισμικό (hardware). Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση χρησιμοποιεί software-defined τεχνολογία για να ενισχύσει τις επιθετικές και αμυντικές δυνατότητες των αεροσκαφών F-16 Block 70/72. Βάσει σχεδίασης, το Viper Shield έχει αναπτυχθεί με τρόπο που να επιτρέπει μελλοντικές αναβαθμίσεις, διασφαλίζοντας την ικανότητα του να μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξελισσόμενες απειλές.

Σε σχετική ερώτηση που έθεσε το Πενταπόσταγμα κατά πόσο το συγκεκριμένο σύστημα έχει επιλεγεί για τα ελληνικά F-16 Viper, η απάντηση δείχνει πως ακόμα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καταλήξει.

«Το Viper Shield είναι η μόνη πλήρως χρηματοδοτούμενη σύγχρονη λύση F-16 EW στην παραγωγή, με 168 συστήματα επί του παρόντος σε παραγγελία για έξι διεθνείς συνεργάτες και αρχικές παραδόσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τα τέλη του 2025. 

Με το Viper Shield στην παραγωγή, το σύστημα θα πετάξει σε επιχειρησιακή διαμόρφωση σε συνεργαζόμενα F-16 το 2026. Οι συνεργάτες μας χρειάζονται το Next Gen F-16 EW να τεθεί γρήγορα στο πεδίο και είμαστε περήφανοι που το παραδίδουμε. Πιστεύουμε ότι το Viper Shield είναι η τέλεια επιλογή για το Ελληνικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης Viper F-16. Εδώ είναι μερικές πρόσθετες πληροφορίες:

Το ALQ-254 Viper Shield το μόνο προηγμένο σύστημα EW για τις αναβαθμίσεις F-16 Viper στην παραγωγή:

  • Το μόνο πλήρως χρηματοδοτούμενο και σε παραγωγή σήμερα για το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου F-16 Next Gen
  • Χαμηλού κινδύνου, χαμηλού κόστους σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε όλα τα μπλοκ F-16 (μικρός παράγοντας μορφής 3U)
  • Όλα τα Digital EW πληρούν τις απαιτήσεις Next Gen
  • Διαλειτουργικό, σχεδιασμένο για το Block 70/72 F-16V και συμβατό με όλα τα προηγούμενα αεροσκάφη Block
  • Πλήρως ενσωματωμένο με το ραντάρ APG-83 AESA
  • Ευέλικτο, σχεδιασμός διαθέσιμος ως εσωτερική διαμόρφωση ή διαμόρφωση pod, με 100% κοινά χαρακτηριστικά υλικού που επιτρέπει μειωμένο κόστος κύκλου ζωής
  • Πλήρως διαμορφώσιμο για υπολογιστές αποστολής MMC και XMC
  • Ευέλικτο, σχεδιασμένο για να υποστηρίζει νέες δυνατότητες ανάπτυξης που ευθυγραμμίζονται με τους οδικούς χάρτες τεχνολογίας» απάντησε η εκπρόσωπος της εταιρείας Christina R. Hoggatt.
Tags
Back to top button