Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε εφαρμογή η ρωσική “Μασκίροβκα” – Ξεκινά η τελευταία πράξη του ουκρανικού δράματος που θα διαρκέσει μήνες – Κολοσσιαία άσκηση απόβασης ( βίντεο, εικόνες)

Κύρια θέματα, Ρωσία • 22/04/2021 - 16:19
Σε εφαρμογή η ρωσική "Μασκίροβκα" - Ξεκινά η τελευταία πράξη του ουκρανικού δράματος που θα διαρκέσει μήνες - Κολοσσιαία άσκηση απόβασης ( βίντεο, εικόνες)

Υπό την ρωσική «Δαμόκλειο σπάθη» θα παραμείνει η Ουκρανία για μήνες

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ως την τέχνη της «Maskirovka», της ρωσικής δηλαδή παραπλάνησης, χαρακτηρίζεται η κίνηση του Ρώσου υπουργού Άμυνας να διατάξει άμεση οπισθοχώρηση και επιστροφή των ρωσικών δυνάμεων στις βάσεις τους από τα σύνορα με την Ουκρανία αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Είναι όμως έτσι;

Στην πραγματικότητα ξεκινά μια πολύ δύσκολη περίοδος για την Ουκρανία που θα κρατήσει μήνες. Η Ουκρανία βρίσκεται πλέον υπό ασφυκτική ρωσική πίεση και υπό την “δαμόκλειο σπάθη” ρωσικής εισβολής. Το Κρεμλίνο δεν ήθελε απλά να κάνει την πρώτη κίνηση και περιμένει μια καλή αφορμή για να εισβάλει. Πόσο καιρό θα αντέξει μια Ουκρανία υπό ναυτικό και χερσαίο αποκλεισμό;

Η διαταγή του Ρώσου ΥΠΑΜ ήρθε μόλις εκτελέστηκε με επιτυχία η γιγαντιαία ρωσική άσκηση με αντικειμενικό στόχο την δημιουργία περίκλειστης Ουκρανίας.

Οι αποβατικές δυνάμεις και οι αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν με επιτυχία τα σενάρια εφόδου.

Διαβάστε επίσης

Η Διαταγή του Ρώσου ΥΠ.ΑΜ. Σ. Σοιγκού

Μια ανακοίνωση που ήρθε αμέσως μετά την διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας άσκηση απόβασης με τον στόχο να είναι ένας: Mαριούπολη και Οδησσός.

“Οι δυνάμεις της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 41η Στρατιά της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 7η, 76η και 98η Αερομεταφερόμενες Μεραρχίες θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μέχρι την 1η Μαίου.

Από τις 23 του μήνα δυνάμεις της Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Ο στόχος των μαζικών στρατιωτικών ασκήσεων έχει επιτευχθεί και τα στρατεύματα επιστρέφουν” ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Η Μασκίροβκα του Κρεμλίνου

Διεθνείς αναλυτές αναρωτιούνται πόσες δυνάμεις θα επιστρέψουν πίσω στις βάσεις τους. Και αυτό γιατί:

  1. Το ρωσικό ΥΠΑΜ άλλαξε μόνιμη βάση ανάπτυξης σε πολλές μονάδες. Για παράδειγμα η 56η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών έχει πλέον έδρα την Κριμαία.
  2. Επίσημα ο Σοιγκού ανέφερε ότι η 41η Στρατιά της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα παραμείνει την περιοχή Pogonovo από τώρα μέχρι… το Φθινόπωρο για τις ασκήσεις Zapad-2021. Αυτό σημαίνει πως ο εξοπλισμός θα παραμείνει στα ουκρανικά σύνορα. Αυτό είναι πρωτοφανής εξέλιξη
  3. Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που βρίσκεται δίπλα στα ουκρανικά σύνορα προέρχεται είτε από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV το οποίο και μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα είτε από μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Ο βαρύς οπλισμός όπως πυροβολικό BM-27, TOS-1A MLRS, και Iskander-M θα παραμείνουν στα ουκρανικά σύνορα.
  4. Από τη στιγμή που ο εξοπλισμός θα παραμείνει, τότε οι στρατιώτες έρχονται πολύ γρήγορα, και κυρίως, πολύ πιο αθόρυβα. Η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει μονάδες στα ουκρανικά σύνορα πλέον εντός ωρών χωρίς να γίνουν αντιληπτές κινήσεις μεταφοράς βαρύ οπλισμού.

Μεγάλης κλίμακα αποβατική άσκηση στην Κριμαία

Η διαταγή του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ. Σοιγκού ήρθε μόλις ολοκληρώθηκε η μεγάλης κλίμακας άσκηση στην Κριμαία με 10.000 στρατιώτες, 1200 οχήματα και 40 πλοία.

2.000 Αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν άλματα από 40 Il-76MD. Σκοπός ήταν η “εισβολή” σε εχθρικό έδαφος και κατάληψης εχθρικού αεροδρομίου στα μετόπισθεν του εχθρού.

Ηταν μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις Αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλες ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις υποστήριξης.

“Οι Αλεξιπτωτιστές έπεσαν από ύψος 600 μέτρων με δύσκολο άνεμο. Η μεταφορική δύναμη κρούσης ήταν υπό την κάλυψη μαχητικών Su-27.

Η όλη επιχείρηση διευθύνονταν από τα ρωσικά AWACS A-50U και το εναέριο κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου Il-22-SURT.

Δείτε βίντεο από τις σημερινές ρωσικές ασκήσεις

 

Tags
Back to top button