Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε απόσταση «αναπνοής» από τις ΗΠΑ! Ρωσικά πολεμικά πλοία έφτασαν στη Βενεζουέλα

Ρωσικά πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου έφτασαν στo λιμάνι της πόλης Λα Γκουάιρα, στη Βενεζουέλα, για μια παραμονή "αρκετών ημερών", ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο σκοπός της παρουσίας τους στην περιοχή είναι να "δείξουν τη σημαία και να διασφαλίσουν τη ναυτική παρουσία σε σημαντικές περιοχές επιχειρησιακής δράσης", δήλωσε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Η ενδιάμεση αυτή στάση θα διαρκέσει "μερικές ημέρες" προτού τα πλοία συνεχίσουν την εκτέλεση των "αποστολών" τους στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, διευκρίνισε.

Ανάμεσα στα πλοία είναι η φρεγάτα "Ναύαρχος Γκορσκόφ", η πιο προηγμένη φρεγάτα του ρωσικού στόλου, η οποία βρίσκεται σε υπηρεσία από το 2018, καθώς και το δεξαμενόπλοιο Akademik Pachine.

Σε πανικό οι κάτοικοι στη Βενεζουέλα: Μυστήριος κύκλος σε σχήμα UFO εμφανίστηκε στον ουρανό - Σοκαριστικό βίντεο


Τα πλοία αυτά αγκυροβόλησαν στη Λα Γκουάιρα, κοντά στο Καράκας, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση.

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα έχουν ισχυρούς δεσμούς.
 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τον Φεβρουάριο είχε αποκαλέσει "μεγαλύτερο αδερφό" τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είχε διαβεβαιώσει ότι η επανεκλογή του Πούτιν, η οποία μόλις είχε ανακοινωθεί, ήταν "ένας καλός οιωνός για τον κόσμο".

Και ο Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί μια νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου.

Τα πλοία που έφτασαν στη Βενεζουέλα είχαν ήδη κάνει έναν σταθμό στην Κούβα στα μέσα Ιουνίου, συνοδευόμενα από ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα ρυμουλκό.


Συνεπώς, βρίσκονταν σχεδόν 150 χιλιόμετρα από τις αμερικανικές ακτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σε αυτόν τον άλλο μεγάλο σύμμαχο της Ρωσίας, με τις εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας να βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Λίγο πριν μπουν στο λιμάνι της Αβάνας, τα πλοία είχαν συμμετάσχει σε "άσκηση για τη χρήση πυραυλικών όπλων υψηλής ακρίβειας", σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 

Tags
Back to top button