Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σας περίσσεψε ψωμί; Πριν το πετάξετε δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με αυτό

Αν αγοράζετε καθημερινά φρέσκο ψωμί από το φούρνο, θα έχετε διαπιστώσει ότι την επόμενη μέρα μάλλον έχει χάσει τη νοστιμιά του.


Αν δεν θέλετε να το πετάξετε, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αξιοποιήσετε.

Γενικά, είναι σημαντικό να το διατηρείτε σε κλειστό μέρος (π.χ. ψωμιέρα) κατά προτίμηση τυλιγμένο σε ύφασμα (π.χ. πετσέτα) ή να το συντηρείτε στην κατάψυξη, ώστε μόλις ξεπαγώσει να είναι σαν το φρέσκο.

Άλλες επιλογές που έχετε για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί, είναι οι εξής:

Φρυγανιές


Κόψτε το σε λεπτές φέτες και φτιάξτε τις δικές σας φρυγανιές. Ψήστε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς και οι φρυγανιές είναι έτοιμες.

Στη συνέχεια μπορείτε να τις τρίψετε, ώστε να έχετε τριμμένη φρυγανιά για τις διάφορες συνταγές σας.

Μπιφτέκια & κεφτεδάκια

Μουλιάστε το και αφού το στύψετε πολύ καλά, προσθέστε το στη ζύμη του κιμά για να φτιάξετε κεφτεδάκια ή μπιφτέκια. Το ψωμί βοηθάει να γίνουν αφράτα.

Σκορδαλιά

Εκτός από πατάτα, μπορείτε να φτιάξετε σκορδαλιά με ψωμί

Αυγοφέτες

Κόψτε το ψωμί σε λεπτές φέτες και βουτήξτε τις σε ένα μείγμα από χτυπημένο αυγό, λίγο γάλα και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Στο σερβίρισμα μπορείτε να τις πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Σκορδόψωνο

Αλείψτε λεπτές φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και λίγο τριμμένο σκόρδο και ψήστε στο φούρνο.

Κρουτόν

Κόψτε το ψωμί σε μικρά τετραγωνάκια και τηγανίστε το ή ψήστε το (για αρκετή ώρα) στο φούρνο και φτιάξτε κρουτόν, τα οποία μπορείτε να προσθέτετε σε σαλάτες, σούπες, φοντύ κλπ.

viralgr.com

Tags
Back to top button