Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σας πειράζει το ποτό; - Κι όμως υπάρχει τρόπος να πίνετε χωρίς να μεθύσετε!

Γνωρίζουμε πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική για την υγεία μας, όμως μερικοί είναι πιο επιρρεπείς στη μέθη και το επακόλουθο hangover.

Τώρα, ένας Αμερικανός ζυθοποιός υποστηρίζει πως ανακάλυψε το καλύτερο προληπτικό μέτρο ενάντια στο μεθύσι.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Boston Beer Company, Τζιμ Κοχ, υποστηρίζει πως ένα απλό τρικ θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε μερικά ποτηράκια αλκοόλ χωρίς να μεθύσουμε.

Το μυστικό βρίσκεται στη μαγιά.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Esquire, ο Κοχ αποκάλυψε πως καταπίνει λίγη ξερή μαγιά πριν τη βραδινή του έξοδο κι έτσι δε μεθά ποτέ!

Δηλώνει πως μία κουταλιά του γλυκού πριν από κάθε ποτό είναι αρκετή για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για όσους δε θεωρούν και πολύ θελκτική την απευθείας κατανάλωση της ξερής μαγιάς, προτείνει το γιαούρτι ως συνοδευτικό.

Ο Κοχ υποστηρίζει ότι ένα ένζυμο που περιέχει η ξερή μαγιά (αλκοoλική αφυδρογονάση) βοηθά στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διάσπαση του αλκοόλ.

Το ένζυμο αυτό μετατρέπει τα μόρια του αλκοόλ σε άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο. Αυτήν ακριβώς τη διαδικασία πραγματοποιεί το συκώτι μας όταν διασπά το αλκοόλ. Έτσι, η ξερή μαγιά βοηθά ώστε το αλκοόλ να διασπάται πριν φτάσει στον εγκέφαλο και επιφέρει την ανεπιθύμητη ζάλη της μέθης.

Ο Κοχ τονίζει πως το τρικ που ανακάλυψε δεν αποτρέπει εντελώς την επίδραση του αλκοόλ, αλλά τη μειώνει σημαντικά.

Tags
Back to top button