Κριτική στην κυβέρνηση ότι καθημερινά «κάνει λίγο λιγότερα από αυτά που επιβάλλουν οι συνθήκες, γι’ αυτό ακριβώς και δεν έχουμε βγει από την κρίση» άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «θα πρέπει λοιπόν να μην αρκεστούμε σε αυτό που έχουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα μπροστά».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε, επίσης, ότι «η πατρίδα έχει κρυμμένες δυνάμεις- αυτές που έχουμε μέσα μας. Άρα αυτό πρέπει να φροντίσουμε: να βγάλουμε αυτές τις δυνάμεις μπροστά και να παράγουμε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και στην οικογένεια μας αλλά και στον τόπο μας. Αυτή είναι η ευχή μου για όλους μας».
Απαντώντας στο ερώτημα αν η αντιπολίτευση έχει πιο εύκολο ρόλο από την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «εμείς σε όλα τα σημαντικά θέματα πέρα από αντιρρήσεις έχουμε και προτάσεις. Ακόμα και στο ασφαλιστικό που είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα της χώρας δεν αρκεστήκαμε να πούμε "δεν τα κάνετε καλά", αλλά προτείναμε ένα συγκεκριμένο σύστημα τριών πυλώνων, πράγμα που δεν αρέσει πάντα στον κόσμο γιατί πολλές φορές θέλουν θέλουν ένα "ναι" ή ένα "όχι"».
«Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά η αισιοδοξία μας δεν μπορεί να καταπνίγεται από την πραγματικότητα και η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι λίγο δύσκολη» συμπλήρωσε.
Παρατήρησε ωστόσο ότι τα πράγματα αλλάζουν πολύ δύσκολα σημειώνοντας ότι «η πατρίδα έχει κρυμμένες δυνάμεις και δεν εννοώ τις πολιτικές δυνάμεις αλλά τις δυνάμεις που έχει ο καθένας μέσα του. Άρα αυτό πρέπει να φροντίσουμε: να βγάλουμε αυτές τις δυνάμεις μπροστά και να παράγουμε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και στην οικογένεια μας αλλά και στον τόπο μας. Αυτή είναι η ευχή μου για όλους μας».
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι «η Ελλάδα έμεινε όρθια και αυτό είναι σημαντικό.
Τόνισε, τέλος, την έλλειψη μιας ομάδας τολμηρών πολιτικών «που να βάλει ένα σχέδιο για τη χώρα. Γι’ αυτό αναγκάζονται κάθε τόσο να πηγαίνουν στην Ευρώπη με απλωμένο το χέρι και να λένε δώσε μας και εμάς κάτι για να μπορέσουμε να ξαναβγάλουμε και την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν υπήρχε μία θαρρετή ομάδα, μία γενναία ομάδα και έβγαζε ένα σχέδιο για την χώρα να είσαι σίγουρος ότι θα είχαμε φύγει από την κρίση εδώ και πολύ καιρό. Οι πολιτικοί μας κατάφεραν να χρεώσουν την χώρα. Αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια κατάφεραν να χρεώσουν την χώρα - αρκετοί δηλαδή από αυτούς βγήκαν κερδισμένοι αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία- αλλά όταν πια φάνηκε το πρόβλημα αντί να πουν σηκώνουμε τα μανίκια βρίσκουμε μία λύση για την χώρα έφυγαν στο εξωτερικό και είπαν δώσε μας λεφτά και δώσε μας και τη λύση. Είναι σαν να έχει πέσει έξω η οικογένεια σου και να πηγαίνεις στην τράπεζα και να της λες δώσε μου ένα δάνειο και πες μου και τι δουλειά πρέπει να κάνει η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και εγώ, πώς πρέπει να περιποιούμαι το χωράφι μου για να δω τι να κάνω».