Ο Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ ήταν για άλλη μια φορά καλεσμένος στην εκπομπή του Δικαστή Άντριου Ναπολιτάνο, Judging Freedom. Σε μια συνομιλία σχεδόν μιάμισης ώρας, ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου και δριμύς επικριτής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ παρουσίασε μια καυστική ανάλυση της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης – και κατέληξε σε ένα σοβαρό συμπέρασμα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν γρήγορα προς πολλαπλούς πολέμους ταυτόχρονα – κυρίως στη Βενεζουέλα, και πιθανώς και στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει το uncutnews.ch
Τζάμπα γίνεται η διαπραγμάτευση για την Ουκρανία! Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία με μια χώρα που δεν επιδιώκει την ειρήνη
1. Βενεζουέλα – Η επόμενη μεγάλη αμερικανική λεηλασία
Ο ΜακΓκρέγκορ θεωρεί μια στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας (με εσωτερική κωδική ονομασία «Νότιο Δόρυ») όχι μόνο πιθανή, αλλά πρακτικά και ολοκληρωμένη υπόθεση.
17.000 στρατιώτες στο Πουέρτο Ρίκο
10.000 πεζοναύτες σε πλοία στα ανοικτά των ακτών
Αερομεταφερόμενες μεραρχίες σε ετοιμότητα
Όλα είναι ήδη στη θέση τους.
Η εκτίμησή του είναι καταστροφική:
Σύμφωνα με τον ΜακΓκρέγκορ, ο πραγματικός λόγος για μια εισβολή δεν είναι η δημοκρατία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά απλώς η λεηλασία.
Ο ΜακΓκρέγκορ βλέπει τους ίδιους κύκλους να δρουν εδώ που επίσης ωθούν τον πόλεμο εναντίον του Ιράν και τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία:
Ιδιαίτερα εκρηκτικό: Θεωρεί πιθανό ότι η Ρωσία θα διεξάγει πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον των ΗΠΑ σε περίπτωση αμερικανικής εισβολής στη Βενεζουέλα – με παραστρατιωτικούς της Βραζιλίας, της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, υποστηριζόμενους από ρωσικά όπλα και πληροφορίες.
2. Κούβα – Ο επόμενος προορισμός μετά τον Μαδούρο;
Ένας δευτερεύων στόχος της επιχείρησης στη Βενεζουέλα θα ήταν η διακοπή της προμήθειας πετρελαίου από την Κούβα.
3. Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θέλουν να απαλλαγούν από τους Αμερικανούς
Ο ΜακΓκρέγκορ αποκάλυψε μια αλήθεια που κανείς στην Ουάσινγκτον δεν θέλει να ακούσει: Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα απλώς περιμένουν την οριστική αποχώρηση των ΗΠΑ.
Το ίδιο ισχύει και για τη Νότια Κορέα:
Η πρόβλεψη του ΜακΓκρέγκορ:
4. Ουκρανία – Ο Ζελένσκι τελείωσε, αλλά η Ευρώπη μπλοκάρει την ειρήνη
Ο ΜακΓκρέγκορ θεωρεί ότι το τέλος του καθεστώτος Ζελένσκι έχει σφραγιστεί.
«Η διαφθορά είναι τόσο τραγελαφική που οι τραυματίες στρατιώτες πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για τη νοσηλεία τους. Οι χήρες δεν λαμβάνουν χρήματα – όλα τσεπώνονται από αξιωματικούς. Άνθρωποι από την Ελβετία λένε ότι ο Ζελένσκι έχει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο σε μετρητά. Οι δύο πρόσφατα συλληφθέντες υπουργοί είναι μικροί.»
Πιστεύει ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να βαδίσει μέχρι τον Δνείπερο και στη συνέχεια στο Κίεβο ανά πάσα στιγμή – αλλά δεν θέλει να το κάνει επειδή δεν θέλει να ρισκάρει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Δύση και ελπίζει να μπορέσει επιτέλους να κάνει ξανά δουλειές με τις ΗΠΑ.
Ο ΜακΓκρέγκορ είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για τις τρέχουσες μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Στιβ Γουίτκοφ (έμπιστου του Τραμπ) και του κύκλου του Πούτιν:
Ωστόσο, προειδοποιεί:
5. Η Γερμανία θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Μία από τις πιο ισχυρές θέσεις ολόκληρης της συνέντευξης: Η Γερμανία θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ – και αυτό είναι αναπόφευκτο.
Ο ΜακΓκρέγκορ συνέχισε:
Το συμπέρασμα του Συνταγματάρχη ΜακΓκρέγκορ
Η τελευταία του προειδοποίηση: Η Βενεζουέλα θα μπορούσε να είναι η αφορμή.
Εάν οι ΗΠΑ εισβάλουν, διακινδυνεύουν έναν νέο, παρατεταμένο ανταρτοπόλεμο – αυτή τη φορά εναντίον ενός μετώπου που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Και κανείς στην Ουάσιγκτον δεν φαίνεται να έχει κάποιο σχέδιο για το πώς να βγει ποτέ από αυτόν.
Η συνέντευξη της 19ης Νοεμβρίου 2025 είναι μια από τις σημαντικότερες γεωπολιτικές αναλύσεις των τελευταίων ετών. Ο Συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ σπάνια έχει μιλήσει τόσο ανοιχτά. Όσοι διαβάζουν τις πινακίδες αναγνωρίζουν ότι η μεταπολεμική τάξη στις ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος της – και όχι ειρηνικά.