Με την δημοσιοποίηση της είδησης μεταφοράς ελληνικού πακέτου όπλων στην Ρωσία, με ειδικό μεταγωγικό αεροσκάφος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, και της πρόθεσης παράδοσης ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300-Tor-M-1, ο ρωσικός τύπος αντέδρασε ακαριαία.
Τι αναφέρει μεγάλης ρωσικής εφημερίδας για το θέμα αυτό:
"Στις 28 Φεβρουαρίου, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είχε προειδοποιήσει ότι η Μόσχα θα επιδιώξει από την Αθήνα την εφαρμογή συμφωνιών για την μη μεταφορά ρωσικών όπλων σε τρίτες χώρες.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ελλάδα για ένα τέτοιο βήμα, είχε αναφέρει η Ρωσίδα διπλωμάτης.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο ελληνικός τύπος είχε αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε τη μεταφορά οπλικών συστημάτων στο Κίεβο, αν και το περιεχόμενο του πακέτου βοήθειας δεν αποκαλύφθηκε.
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M1 και Osa, καθώς και με τα συστήματα S-300.
Στις 5 Φεβρουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η Αθήνα δεν σκοπεύει να μεταφέρει τους S-300 στο Κίεβο, καθώς δεν σκοπεύει να θέσει σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας της.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι, η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας σχετικά με την μη επιτρεπόμενη μεταφορά αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 σε τρίτες χώρες”, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.
Οι Ρώσοι δεν λένε πολλά, αλλά θα αντιδράσουν σε κάθε ενδεχόμενο αποστολής των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων καταρχήν με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, και με πιθανό διπλωματικό επεισόδιο.
Η συνέχεια είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ισχνών ελληνορωσικών σχέσεων και πλήρης στοχοποίηση της Ελλάδος.
Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις για αποστολή όπλων στην Ουκρανία αλλά όχι η Τουρκία
Οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά την Ελλάδα να στείλει στο Κίεβο ότι καλύτερο διαθέτει στην αντιαεροπορική της άμυνα, γιατί δεν μπορούν να πιέσουν την Τουρκία να παραδώσει τους δικούς της S-400, οι οποίοι εμπίπτουν στις κυρώσεις του αμερικανικού νόμου CAATSA.
Πιθανότατα την χώρα μας την έχουν δεδομένη, αλλά όχι την Τουρκία, την οποία φοβούνται μην αποσκιρτήσει σε μια πλήρη συμμαχία Ρωσίας-Κίνας.
Η Τουρκία όμως, οποίος και να είναι στην εξουσία δεν θα εναρμονιστεί ποτέ με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ η της δύσης.
Ακόμα και οι Κεμαλιστές να ήταν στην εξουσία σήμερα, δεν θα εναρμονίζονταν με τους δυτικούς στόχους στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Κεμαλιστές και οι Ισλαμιστές θέλουν να αποκτήσει η Τουρκία ρόλο περιφερειακής δύναμης και να ελέγχει πλήρως την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Η Ελλάδα όμως που είναι σε όλα αυτά, καθώς οι Τούρκοι προκαλούν τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Δύση με την ειδική σχέση της με την Ρωσία;