Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ρωσία - Ινστιτούτο Vector: «Ετοιμάζουμε ρινικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

Ο Γενικός Διευθυντής του ρωσικού κρατικού ερευνητικού κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector, Ρινάτ Μαξιούτοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, δήλωσε πως αναπτύσσεται ένα νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με τη μορφή ρινικού σπρέι, το οποίο θα βοηθήσει στην παραγωγή ανοσίας ακριβώς στην «πύλη εισόδου» της λοίμωξης.

«Ναι, έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε ένα εμβόλιο με τη μορφή σταγόνων, ενός ενδορινικού εμβολίου. Η σύσταση του κύριου δραστικού συστατικού του εμβολίου θα παραμείνει αμετάβλητη (ίδια με αυτή του εμβολίου EpiVacCorona)» δήλωσε ο Μαξιούτοφ.

Το εμβόλιο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ανοσίας στις ρινικές βλεννογόνους μεμβράνες, οι οποίες μπορούν να περιγραφούν ως «πύλη εισόδου» της λοίμωξης, εξήγησε ο Μαξιούτοφ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Vector, μόνο μια μέρα θα είναι αρκετή για την αναβάθμιση του εμβολίου EpiVacCorona προκειμένου να εξασφαλιστεί προστασία έναντι νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Εάν ο ιός μεταλλαχθεί ξαφνικά και υπάρχει μετάλλαξη στις περιοχές όπου επιλέξαμε πεπτίδια, εάν χρειαστεί να ενημερώσουμε το εμβόλιο, τότε θα πάρει όχι περισσότερο από μία ημέρα για την αναβάθμιση της σύνθεσης του εμβολίου» δήλωσε ο ίδιος.

Ο διευθυντής του φορέα διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη πεπτιδίων και η απελευθέρωση ενός εμβολίου απαιτεί χρόνο, εκτός από αυτό, πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για το ενημερωμένο εμβόλιο.

«Ελπίζω ότι θα είναι δυνατή η διεξαγωγή μιας συντομευμένης μελέτης, όπως κάνουμε με τα εμβόλια εποχικής γρίπης όταν εμφανίζονται νέα στελέχη, αλλά, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν προηγούμενα με ένα εμβόλιο κορωνοϊού, είναι δύσκολο να πούμε κάτι σίγουρα , όλα θα εξαρτηθούν από τη ρυθμιστική αρχή», εξήγησε.

Το εμβόλιο EpiVacCorona εγκρίθηκε για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω τον Μάρτιο.

Tags
Back to top button