Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ρόδος - Κακοποίηση 13χρονου από τον αδερφό του: Στο Ψυχιατρείο οδηγείται ο 18χρονος κατηγορούμενος

με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, αποφασίσθηκε η μεταφορά ενός 18χρονου κατηγορούμενου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή απειλή και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και δη αδελφών, στο Θεραπευτήριο – Ψυχιατρείο Λέρου.

Ο κατηγορούμενος έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ρόδου. Με άλλο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και κυρίως του αδελφού του, αλλά και της παρακολούθησής του από ιατρούς κλινικής ψυχοκινητικής αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δημιούργησε προβλήματα κατά την παραμονή του στον ξενώνα και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο ψυχιατρείο Λέρου. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, είναι και ένας 18χρονος φίλος του.

Ο 18χρονος παρουσία της συνηγόρου του, ομολόγησε την αιμομιξία αλλά αρνήθηκε τον βιασμό ισχυριζόμενος ότι όσα έγιναν με τον 13χρονο αδελφό του, έγιναν με την συναίνεσή του! Αρνήθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος άσκησε βία, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Όλα έγιναν στις 20 Αυγούστου 2020. Το μεσημέρι καταγγέλθηκε από την μητέρα του 13χρονου ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού από τον αδελφό του και τον φίλο του, προσθέτοντας ότι τα δύο της παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα. Ο μεγαλύτερος γιος της, βίασε τον 13χρονο, όπως είπε, παρουσία του 18χρονου, ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από ένα έτος και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των κατηγορούμενων και κατέσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι και ένα παιδικό εσώρουχο στην οικία του 47χρονου και δύο κινητά τηλέφωνα και στην οικία του δεύτερου έναν φορητό υπολογιστή. Οι αστυνομικοί μετέβησαν και σε μια καλύβα, όπου καταγγέλθηκε ότι διεπράχθη ο βιασμός αλλά δεν εντόπισαν ευρήματα.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ καταγγέλθηκε ότι επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά και έναντι της ανήλικης αδελφής του. Ο 18χρονος «φίλος» του προανακριτικώς ισχυρίστηκε ότι είδε το περιστατικό αλλά δεν ήταν παρών καθ' όλη την διάρκειά του.

 
 

Tags
Back to top button