Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ρίξτε το σάκχαρο στο αίμα με το... ψωμί - Πως βοηθά

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποιο ψωμί είναι η ιδανική επιλογή για εκείνους που έχουν σακχαρώδη διαβήτη, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν και χωρίς την αγαπημένη τους απόλαυση.

Υπάρχουν επιλογές ψωμιού που είναι πιο υγιεινές από άλλες. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Lisa Young, συγγραφέα του βιβλίου Finally Full, Finally Slim, το ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και χαμηλή ποσότητα φυτικών ινών είναι από τις χειρότερες επιλογές, καθώς μπορεί να προκαλέσει απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Οι φυτικές ίνες, αντίθετα, βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ απλών και σύνθετων υδατανθράκων.

Απλοί υδατάνθρακες: Περιέχουν μία ή δύο μονάδες σακχάρου, όπως η γλυκόζη και η φρουκτόζη, και απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό, ανεβάζοντας απότομα το σάκχαρο.

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Έχουν πιο περίπλοκη χημική δομή και αποτελούνται από τρία ή περισσότερα είδη σακχάρων. Επειδή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν, αυξάνουν το σάκχαρο σταδιακά, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα.

 

Tags
Back to top button