Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ράνια Σβίγκου: «Επικοινωνιακός εκβιασμός» προς την κυβέρνηση η απόφαση της Eldorado Gold

«Εκβιαστική» κατά την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ήταν η απόφαση της Eldorado Gold να αποχωρήσει από την Ελλάδα, εφόσον περάσει η διορία που έθεσε, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Ένα σχόλιό σας θέλουμε για το γεγονός ότι η El Dorado Gold, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποχωρεί από την Ελλάδα.

Παρακολούθησα και νωρίτερα τη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της εταιρείας και καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια εκβιαστική κίνηση που θα πέσει στο κενό. Κατ’ αρχήν δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε από την El Dorado για αυτήν την ανακοίνωση, μια μέρα δηλαδή μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Θεωρώ ότι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση και ενός επικοινωνιακού πολέμου, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο. Αυτό που από την αρχή είχαμε τονίσει ως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το αρμόδιο υπουργείο σε όλες τις φάσεις της λειτουργίας της επιχείρησης είναι ότι οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται το περιβάλλον κι ότι η επένδυση στις Σκουριές δεν αποτελεί εξαίρεση ως προς αυτόν τον κανόνα.. Ούτε μπανανία…

Η Ελλάδα ούτε Μπανανία είναι, ούτε τριτοκοσμική χώρα όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν με εκβιαστικούς τρόπους να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, θέλοντας να κάνουν ενδεχομένως πλιάτσικο στον φυσικό πλούτο. Εμείς θέλουμε κανόνες για όλους και αυτοί να είναι σεβαστοί από όλους. Και γι αυτό προσωπικά θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις εκ μέρους των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται εντελώς με τις θέσεις της El Dorado και αδιαφορούν πλήρως για τους περιβαλλοντικούς όρους και τη νομοθεσία, παίρνοντας παίρνουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος και την πλευρά υπεράσπισης του περιβάλλοντος.

Εσείς θεωρείτε δηλαδή ότι η El Dorado Gold θα φύγει ή είναι τώρα, τραβάτε με κι ας κλαίω ή ελπίζει σε κάποια κυβερνητική αλλαγή;

Εγώ καταλαβαίνω ότι επιλέγει το δρόμο του επικοινωνιακού εκβιασμού. Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Ότι θέλει δηλαδή να εκβιάσει την κυβέρνηση, για να σύρει την κυβέρνηση.

Προτιμά να πιέσει πολιτικά αντί να δεχτεί το δρόμο της διαιτησίας τον οποίον έχει προκρίνει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο και προβλέπεται βέβαια και από τη σύμβαση. Και ήταν κάτι που είχε ήδη ανακοινωθεί ότι θα ξεκίναγε τον Σεπτέμβρη.

Tags
Back to top button