Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πώς συνδέεται το κρέας με το υψηλό σάκχαρο

Η προέλευση των πρωτεϊνών που προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής, πιθανόν να συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.


Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα νέας μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις διατροφικές συνήθειες 2.332 υγιών ανδρών ηλικίας 42-60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για 19 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 432 περιστατικά ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη.

Συνολικά, η κατανάλωση φυτικής προέλευσης πρωτεΐνης φάνηκε να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, ενώ αντίθετα οι εθελοντές που κατανάλωναν δίαιτα πλούσια σε κρέας είχαν υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη. Ειδικότερα, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου στους άνδρες με την υψηλότερη πρόσληψη φυτικής πρωτεΐνης βρέθηκε να είναι 35% χαμηλότερος.

Από την άλλη, η αυξημένη κατανάλωση κρέατος συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών ειδών κρέατος και των επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος, φάνηκε να συνδέεται με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.


Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παρατηρούμενη συσχέτιση πιθανόν οφείλεται σε άλλα συστατικά του κρέατος, καθώς η πρωτεΐνη του κρέατος δε φάνηκε να σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Τέλος, οι ερευνητές υπολόγισαν πως η αντικατάσταση περίπου 5 γραμμαρίων ζωικής προέλευσης πρωτεΐνης ανά ημέρα με πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη κατά 18%.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Tags
Back to top button