Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πώς να τρέφεσαι κάθε μέρα υγιεινά σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ

Ο καθένας έχει τελείως διαφορετικά στο μυαλό του την έννοια της υγιεινής διατροφής. Για άλλον μπορεί να σημαίνει την κατανάλωση αποκλειστικά κοτόπουλου και σαλάτας, ενώ για άλλον την αποφυγή των ζωικών προϊόντων.

Άλλος πάρει μπορεί να αρκείται στο να καταναλώνει τις θερμίδες που του «αναλογούν» ανάλογα με το βάρος του. Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αποφάσισε να ξεδιαλύνει την κατάσταση, δημιουργώντας το τέλειο υγιεινό πιάτο.

Σύμφωνα με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο, το πιάτο μας θα πρέπει να είναι κατά το ήμισυ γεμάτο με φρούτα και λαχανικά. Το 1/4 θα πρέπει να αποτελείται από κάποιο είδος υγιεινής πρωτεΐνης, όπως όσπρια, κρέας ή ψάρι, ενώ το άλλο 1/4 θα πρέπει να αποτελείται από δημητριακά ολικής αλέσεως. Μπορεί από το πιάτο να απουσιάζουν τα καλά λιπαρά, ωστόσο η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε υγιεινά λάδια, όπως το ελαιόλαδο, στη μαγειρική και τις σαλάτες μας και να αποφεύγουμε τα τρανς λιπαρά.

Αυτό το οποίο μάς αρέσει στον παραπάνω «ιδανικό πιάτο» είναι ότι δεν εμπλέκει τον όρο «μερίδα» στην εξίσωση, όρος ο οποίος δεν αναφέρεται στην ίδια ποσότητα τροφής για όλα τα άτομα ανεξαρτήτως βάρους, ύψους, φύλου και ηλικίας.

Επιπλέον, οι επιστήμονες μας παροτρύνουν να βάλουμε ποικιλία τροφών στο καθημερινό διαιτολόγιό μας. «Προσθέστε φασόλια, ξηρούς καρπούς και σπόρους στις σαλάτες; Προσθέστε σοταρισμένα λαχανικά, όπως κολοκυθάκι ή ντομάτες στην ομελέτα. Φτιάξτε ένα smoothie με μούρα, σπόρους και μπανάνες. Είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να πετύχετε τους καθημερινούς σας διατροφικούς στόχους και η επιβράβευση είναι η καλή υγεία», προτείνει το Χάρβαρντ.

Tags
Back to top button