Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πώς είναι οι «φωνές» στο κεφάλι κάποιου με σχιζοφρένεια (ηχητικό)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακούει μέσα στο κεφάλι του κάποιος ασθενής που έχει ηχητικές παραισθήσεις; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς είναι οι φωνές που επίμονα «τρυπάνε» το μυαλό κάποιου ανθρώπου και μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμη και σε σχιζοφρενικές τάσεις;

Επιστήμονες στην Αγγλία, ύστερα από εκατοντάδες συνεντεύξεις που πήραν από ασθενείς που παρουσίαζαν σχιζοφρένεια και από ασθενείς που διαμαρτύρονταν για επίμονες φωνές μέσα στο κεφάλι τους προσπάθησαν να αποτυπώσουν το πώς είναι αυτές οι φωνές που ακούει κάποιος ασθενής μέσα στο μυαλό του.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα κατάφεραν, αφού και οι ίδιοι οι ασθενείς που άκουσαν το τελικό αποτέλεσμα συμφώνησαν στην πλειοψηφία τους ότι ακούνε τέτοια πράγματα.

Πατήστε "play" και ακούστε προσεκτικά. Αν κλείσετε τα μάτια σας, όσο θα παίζει το βίντεο, θα νιώσετε ακόμα καλύτερα τι συμβαίνει κάποιες φορές στο μυαλό ενός ατόμου με σχιζοφρένεια...

Tags
Back to top button