Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πώς αποθηκεύουμε τα τρόφιμα εν μέσω καύσωνα – Προσοχή στις παγίδες που οδηγούν σε δηλητηρίαση!

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε ασφαλείς πρακτικές χειρισμού των τροφίμων ανά πάσα στιγμή και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των περιόδων καύσωνα, προκειμένου να μειώνετε στο ελάχιστο την πιθανότητα κάποιας ασθένεια που σχετίζεται με τροφές που δεν είναι ασφαλείς προς κατανάλωση.


Καύσωνας – Η τροφική δηλητηρίαση συχνά προκαλείται από βακτήρια από τροφές που έχουν αποθηκευτεί με λάθος τρόπο, ή δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά. Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα σχετικά σε τροφές που δεν διατηρούνται στην σωστή θερμοκρασία, εξαιτίας της μεγάλης ζέστης και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο δηλητηρίασης.

Καύσωνας: Πώς γίνεται σωστά η συντήρηση των τροφίμων εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος

— Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι καθαρό, τακτοποιημένο και έχει ρυθμιστεί στους 5° C ή παρακάτω.

— Κρατήστε το ωμό κρέας και τα πουλερικά χωριστά από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο, μέσα σε σφραγισμένα δοχεία/σακούλες και στο χαμηλότερο ράφι για να μην στάξουν επάνω σε άλλα τρόφιμα.


— Μειώστε όσο είναι δυνατόν τον χρόνο που τα πιο ευπαθή τρόφιμα είναι έξω από το ψυγείο (π.χ. πάνω στο τραπέζι, ή στην παραλία) σε κάτω από 2 ώρες. Πετάξτε στα σκουπίδια κάθε ευπαθές τρόφιμο που έχει μείνει πολύ παραπάνω από αυτό το χρονικό διάστημα στην ζέστη.

— Προσπαθήστε να μαγειρέψετε το φαγητό όσο πιο κοντά γίνεται στην ώρα που θα χρειαστεί να το σερβίρετε.

— Να ξεπαγώνετε τις τροφές από την κατάψυξη, βάζοντάς τες από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο και όχι με το να τις αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας.

— Μην καταψύχετε εκ νέου οποιαδήποτε τροφή μετά την απόψυξη. Τα τρόφιμα πρέπει να μαγειρευτούν ή να πεταχτούν στα σκουπίδια αν δεν χρησιμοποιηθούν 1 ή 2 ημέρες μετά την απόψυξη.

— Βάλτε τα περισσεύματα φαγητού στο ψυγείο αμέσως μόλις έχουν “κρυώσει” λίγο από όταν τα μαγειρέψατε. Μην τα βάλετε στο ψυγείο, ενώ είναι ακόμα καυτά από το μαγείρεμα.

— Ποτέ μην αποθηκεύετε τα περισσεύματα των ευπαθών τροφών έξω από το ψυγείο και προσπαθήστε να καταναλώνετε το φαγητό που έχει περισσέψει στο ψυγείο μέσα σε 2 ή 3 ημέρες.

— Μην ξαναζεσταίνετε τα φαγητά περισσότερες από μία φορές.

— Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα του ψυγείου είναι κλειστή σωστά ανά πάσα στιγμή.

Καύσωνας: Τι να προσέχετε όταν ταξιδεύετε με φαγητό στις αποσκευές

— Μην αφήνετε τις τροφές μέσα σε ένα αυτοκίνητο που έχει ζεσταθεί πολύ από τον ήλιο. Τοποθετήστε τα τρόφιμα στο πιο δροσερό μέρος του αυτοκινήτου σας, καθώς ταξιδεύετε.

— Έχετε μια προστατευτική τσάντα ψύξεως στο αυτοκίνητο για να βάλετε εκεί τα αναλώσιμα, τα φαγητά που χρειάζονται απλή ψύξη και εκείνα που είναι ήδη κατεψυγμένα. Και πάλι, όμως, δεν πρέπει να εφάπτονται τα κρέας με τα πουλερικά.

— Όταν φτάσετε στο σπίτι, βάλτε αμέσως τις ευπαθείς τροφές στην ψύξη ή στην κατάψυξη, ανάλογα με το τι είναι απαραίτητο για την κάθε μία.

iatropedia.gr

Tags
Back to top button