Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Προβληματισμένο το Ευρωκοινοβούλιο από το άρθρο 13 της Κομισιόν για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Αναστάτωση σε μέλη του Ευρωκοινοβουλίου έχει προκαλέσει αλλαγή σε άρθρο της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το YouTube, θα έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν δημοσιεύσεις των χρηστών τους που πιθανόν παραβιάζουν νομοθεσίες, όπως αυτή περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv.com, 7 ευρωβουλευτές έχουν προτείνει τη συνολική κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Στο δημοσίευμά της η Euractiv αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 13, οι πλατφόρμες όπως το YouTube θα πρέπει να «εμποδίζουν στις υπηρεσίες τους τη διάθεση έργων ή άλλου είδους περιεχομένου που αναρτώνται από χρήστες» τα οποία υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Ορισμένες εταιρείες και εκπρόσωποι του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας έχουν καταθέσει πρόταση σύμφωνα με την οποία οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να χρησιμοποιούν λογισμικό που θα αναγνωρίζει αυτόματα το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Το YouTube χρησιμοποιεί ένα τέτοιου είδους λογισμικό με την ονομασία contentid.

Η επιτροπή έχει ζητήσει να ασκηθούν πιέσεις στο YouTube, το Spotify και το Netflix ώστε αυτά να συμμορφωθούν με το νομοσχέδιο περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Στις 11 Ιουλίου του περασμένου έτους, δύο οργανισμοί που εκπροσωπούν την κινηματογραφική και μουσική βιομηχανία είχαν στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας να παρθούν αυστηρότερα μέτρα κατά των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και «εκμεταλλεύονται τους καλλιτέχνες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button