Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προτιμώ ένας ασθενής να πληρώσει λίγα λεπτά παραπάνω παρά να μη βρει το φάρμακό του, δηλώνει ο Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις τιμές των φαρμάκων μιλώντας στο ΕΡΤNews.

«Η συμμετοχή του κόσμου δεν αλλάζει. Είναι ποσοστιαία η συμμετοχή που ίσχυε. Απλά όταν αυξάνεται η λιανική τιμή ενός φαρμάκου και η ποσοστιαία συμμετοχή παραμένει ίδια, αυξάνεται κατά κάτι και η συμμετοχή. Στο ίδιο δελτίο τιμών που αυξήθηκαν 880 κωδικοί μειώθηκαν σε 6.500 κωδικούς. Πρέπει να καταλάβουμε τι θέλουμε. Θέλουμε δεν υπάρχουν φάρμακα; Τότε θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κόστος για αυτά. Τζάμπα δεν μπορεί να είναι τα φάρμακα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι τιμές που αυξήθηκαν είναι στην Ελλάδα τζάμπα. Για παράδειγμα η ετοποσίδη στην Ελλάδα πωλείται εννέα ευρώ, ενώ στη Γερμανία 50 ευρώ. Η εταιρεία προτιμά να το πουλάει στα 50 ευρώ και έτσι το είχε αποσύρει από την Ελλάδα», τόνισε.

«Η Ελλάδα πήγαινε τις τιμές των φαρμάκων μόνο προς τα κάτω για περίπου 15 χρόνια λόγω της κρίσης. Ξέρετε κάποιο αγαθό που μόνο να πέφτει και ποτέ δεν ανεβαίνει; Το μόνο αγαθό ήταν το φάρμακο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Την πραγματικότητα να αυξηθούν τα φάρμακα την είχε παραδειχθεί ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγει. Στη συνέχεια δύο προηγούμενοι υπουργοί της ΝΔ είχαν νομοθετήσει το σχετικό πλαίσιο για να μπορεί να γίνει αλλά για διάφορος δεν είχε γίνει και μετά ήρθα εγώ. Εγώ γενικά έχω μία τάση στην πολιτική μου διαδρομή: δεν θέλω να κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Προτιμώ ένας ασθενής να πληρώσει λίγα λεπτά παραπάνω ή λίγα ευρώ πάνω σε οριακές περιπτώσεις αλλά να το βρει, γιατί αν δεν το βρει η ζημιά στην υγεία του είναι σημαντικότερη», είπε.
 

Tags
Back to top button