Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρωθυπουργός Μαρόκου: «Αρνούμαστε κάθε ενδεχόμενο εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ»

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σαάντ Ντιν Ελ Οτμάνι απέρριψε χθες Κυριακή κάθε ενδεχόμενο εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εξομάλυνση (των σχέσεων) με τη σιωνιστική οντότητα, διότι αυτό θα την ενεθάρρυνε να πάει ακόμα παραπέρα στην παραβίαση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού», τόνισε ο Οτμάνι απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, του ισλαμιστικού PJD.

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου έκανε το σχόλιο αυτό καθώς αναμένεται να αρχίσει περιοδεία στην περιοχή ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μόλις μερικές ημέρες αφότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ συνήψαν συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Η επίσημη θέση του Μαρόκου είναι ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών, με την ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Μαρόκο και Ισραήλ είχαν αρχίσει να αποκαθιστούν σχέσεις σε χαμηλό, τεχνικό επίπεδο το 1993, μετά την υπογραφή μιας ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής συμφωνίας. Όμως η Ραμπάτ διέκοψε τις σχέσεις με το εβραϊκό κράτος το 2000, όταν ξέσπασε εξέγερση των Παλαιστινίων, η λεγόμενη δεύτερη Ιντιφάντα.

Tags
Back to top button