Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πρωταθλητές στην βιταμίνη D: Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε ήλιο, όμως αυτό δεν αρκεί για να διατηρούμε σε ικανοποιητικό επίπεδο την βιταμίνη D στον οργανισμό μας.


H βιταμίνη D επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων ενώ κομβική είναι και η συνεισφορά της στο να απορροφά ο οργανισμός ασβέστιο και φώσφορο. Χαρακτηρίζεται ως «η βιταμίνη του ήλιου» καθώς ο οργανισμός μας την παράγει φυσικά κατά την έκθεση του δέρματος στον ήλιο.

Πέρα από τον ήλιο όμως υπάρχουν και πέντε τροφές που αποτελούν καλές πηγές της βιταμίνης D. Ποιες είναι αυτές;

1.Σολωμός (στα 85γρ. φρέσκου σολωμού, 450 IUs)


2.Τόνος (στα 85γρ. τόνου κονσέρβα σε νερό, 154 IUs)


3.Σαρδέλες (δύο σαρδέλες δίνουν 46 IUs)

4.Βοδινό συκώτι (Στα 85 γρ. 46 IUs)

5.Κρόκος αυγού (σε ένα μεγάλο κρόκο αυγού, 37 IUs)

Tags
Back to top button