Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή στο βούτυρο που τρώτε - Νέα μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Το 2024, η κατανάλωση βουτύρου στις ΗΠΑ έφτασε στο πιο υψηλό επίπεδο των τελευταίων 60 ετών, φανερώνοντας μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες.

Για δεκαετίες, τα κορεσμένα λιπαρά θεωρούνταν ένοχα για καρδιαγγειακές παθήσεις, οδηγώντας πολλούς να τα αποφεύγουν. Σήμερα, ωστόσο, αυτή η αντίληψη αλλάζει καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από τη ζάχαρη, τους υδατάνθρακες και τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα καθώς προτιμούν τα φυσικά λιπαρά.

Ωστόσο, μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη προειδοποιεί ότι η αυξημένη κατανάλωση βουτύρου μπορεί να συνδέεται με πρόωρο θάνατο. Ενώ το βούτυρο περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α και D, είναι επίσης πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία σε υπερβολικές ποσότητες έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές; Ενώ το βούτυρο μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, η υπερβολική κατανάλωση ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

Πολλοί ειδικοί προτείνουν εναλλακτικές λύσεις, όπως τα φυτικά έλαια, π.χ. το ελαιόλαδο ή το έλαιο αβοκάντο, τα οποία προσφέρουν υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά.

Tags
Back to top button