Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Ποιες γιορτινές τροφές επηρεάζουν τη χοληστερίνη

Μέρες που είναι όλοι το ρίχνουμε έξω όσον αφορά στο φαγητό, ακόμα και αν γενικά προσέχουμε τη χοληστερίνη μας. Για να αποφύγουμε τα προβλήματα όμως:

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, χοιρινό, γαλοπούλα, αλλαντικά, τυριά, αλκοόλ και πολλά άλλα συνθέτουν το διατροφικό παζλ των εορτών. Κάποιοι λένε ότι «δεν χάθηκε ο κόσμος» με το να φάμε λίγο παραπάνω. Και να πάρουμε ένα-δυο κιλάκια… θα τα μαζέψουμε μετά. Ωστόσο, για κάποιους η σωστή διατροφή είναι θέμα υγείας και αυτοί θα πρέπει να προσέξουν λίγο παραπάνω. Μια τέτοια κατηγορία είναι και τα άτομα με καρδιακά προβλήματα και υψηλή χοληστερόλη.

Αυτά τα άτομα, λοιπόν, πρέπει να προσέξουν περισσότερο, καθώς τόσο τα φαγητά όσο και τα γλυκά που καταναλώνονται κατά την περίοδο των εορτών είναι πλούσια σε λιπαρά και χοληστερόλη και μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, αν έχετε λίγο «τσιμπημένη» χοληστερόλη, ακολουθήστε κάποιες πρακτικές συμβουλές, για να μην την δείτε να απογειώνεται:

1. Προτιμάτε το μελομακάρονο από τον κουραμπιέ ή άλλα γλυκά με σοκολάτα.

2. Προτιμάτε λευκά κρέατα όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα, αντί για κόκκινα όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κατσίκι.

3. Αφαιρείτε την πέτσα ή το ορατό λίπος πριν το μαγείρεμα του κρέατος ή του κοτόπουλου.

4. Αν φτιάχνετε γέμιση για γαλοπούλα, αποφύγετε τον κιμά και τα συκωτάκια και βάλτε μέσα πολλά λαχανικά και ξηρούς καρπούς (όπως σταφίδες, κάστανο και κουκουνάρι).

5. Αποφύγετε το μαγείρεμα με βούτυρο και προτιμάτε ελαιόλαδο.

6. Αποφύγετε τα σκληρά κίτρινα τυριά και προτιμήστε πιο άπαχα, κατά προτίμηση λευκά τυριά.

7. Τρώτε άφθονη σαλάτα με τα γεύματα σας.

8. Μην παραλείπετε τα φρούτα. Έχετε ένα ως δεκατιανό και ένα το απόγευμα.

Μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές, που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τη χοληστερίνη σας και μέσα στη διατροφική απελευθέρωση των εορτών.

olivemagazine.gr

Tags
Back to top button