Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει να πλένετε ποτέ!

Από την παιδική ηλικία μας, μάθαμε να πλένουμε ο,τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.


Το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων, τα καταστρέφει ή απλά δεν προσφέρει τίποτα απολύτως.

Ποια τρόφιμα όμως είναι αυτά;

Αυγά

Κάποια αυγά του εμπορίου έχουν ήδη καθαριστεί και καλυφθεί με ειδικό αντιβακτηριακό το οποίο αν τα ξεπλένουμε θα χαθεί


Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι φοράς μερικών από των πιο επικίνδυνων βακτηρίων με κυριότερο την σαλμονέλα. Με το πλύσιμο δεν φεύγει κανένα από αυτά, αντίθετα αν υπάρχουν τα εξαπλώνεται σε όλες τις επιφάνειες που πιτσιλάνε οι σταγόνες του νερού. Το σωστό μαγείρεμα σκοτώνει καθετί.

Κρέας

Ισχύει ότι και για το κοτόπουλο. Καθαρίστε την επιφάνει του κρέατος με απορροφητικό χαρτί και πλύνεται καλά τα χέρια σας και τις επιφάνειες κοπής.

Ζυμαρικά

Είναι πραγματικά αδιανόητο το ο,τι κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά πριν ή μετά το βράσιμο, κάτι που κάνεις ειδικά τους σεφ της ιταλικής κουζίνας έξαλλους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεπλένουν το πολύτιμο άμυλο που χρειάζεται για να δέσουν με την σάλτσα τους και να τα παγώσουν πριν καλά καλά φτάσουν στο πιάτο.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια απορροφούν εύκολα το νερό, οπότε η επαφή μαζί του τα αλλοιώνει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα πλύνεται κάντε το μόνο αν είναι αρκετά φρέσκα, με ένα γρήγορο ξέπλυμα και αμέσως σκουπίστε τα καλά με χαρτί. Και αυτό μόνο αμέσως πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά θα μαυρίσουν.

Πηγή : e-radio.gr

Tags
Back to top button