Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Βλάπτει σοβαρά την υγεία το κόψιμο αβοκάντο (Βίντεο)

Όλοι ξέρουμε ότι το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όμως πόσοι από σας γνωρίζετε ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τα χέρια σας;


Τα αβοκάντο είναι επικίνδυνα, όχι για τον οργανισμό, αλλά για τα χέρια σας. Τι εννοούμε με αυτό; Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι προσπαθώντας να κόψουν το αβοκάντο, τραυματίζονται σοβαρά.

Κάθε εβδομάδα τα νοσοκομεία της Ευρώπης δέχονται κατά μέσο όρο, τέσσερα περαστικά με ανθρώπους που έχουν κόψει το χέρι τους την ώρα που πήγαν να κόψουν αβοκάντο. Τα μέσα ενημέρωσης ζητούν από τους ανθρώπους να είναι προσεχτικοί ενώ μάλιστα στο Youtube υπάρχουν βίντεο – tutorials, που δείχνουν πώς πρέπει να κόψετε σωστά το φρούτο δίχως να θέσετε σε κίνδυνο τα χέρια σας.

Δεν λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει αυτοκόλλητο πάνω στο αβοκάντο που να υπενθυμίζει στους καταναλωτές τον σωστό τρόπο κοψίματος. Γιατροί παροτρύνουν τους καταναλωτές να μην αφαιρούν τον καρπό του φρούτου με τη βοήθεια του μαχαιριού, αλλά με κουτάλι.

Κατά τ’ άλλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά. Τα λιπαρά που περιέχει το αβοκάντο είναι μονοακόρεστα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ καθώς και 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.


Αποτελεί καλή πηγή καλίου, χάρη στο οποίο ρυθμίζεται η πίεση. Επιπλέον, περιέχει λουτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών. Οι βιταμίνες Α, Ε, Κ και C του έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Τέλος, είναι πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου.

Tags
Back to top button