Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Αυτός είναι ο μεγάλος «μύθος» για τη μαύρη ζάχαρη

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία και το σωματικό βάρος, γεγονός που στρέφει πολλούς καταναλωτές στην αναζήτηση πιο υγιεινών εναλλακτικών. Η μαύρη ζάχαρη είναι ένα είδος ζάχαρης που έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία, συγκριτικά με τη λευκή, με αποτέλεσμα να διατηρεί κάποια ίχνη θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, η θερμιδική της αξία δε διαφέρει από αυτή της λευκής ζάχαρης. Συνεπώς, η αντικατάσταση της λευκής ζάχαρης από μαύρη δεν προσφέρει κανένα όφελος όσον αφορά στη θερμιδική πρόσληψη και την προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους. Από την άλλη, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν πως η μαύρη ζάχαρη είναι λιγότερο επιβαρυντική για την υγεία, σε σύγκριση με την «κλασική» λευκή ζάχαρη. Ουσιαστικά λοιπόν, θα λέγαμε πως οι διαφορές τους εντοπίζονται κυρίως σε επίπεδο επεξεργασίας, γεύσης και υφής. Συνεπώς, εάν θέλετε να αποφύγετε τις θερμίδες της ζάχαρης και τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσής της, προσπαθήστε να περιορίσετε την προσθήκη όλων των ειδών ζάχαρης σε τρόφιμα και ροφήματα, καθώς και την κατανάλωση προϊόντων που είναι πλούσια σε αυτή.
Tags
Back to top button