Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Αυτό είναι το ρόφημα που αυξάνει κατά 80% τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ορισμένες μελέτες, το γάλα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 80%.

Η έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Loma Linda της Καλιφόρνια και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, σήμανε συναγερμό σχετικά με την κατανάλωση γάλακτος.

Στη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από μια ομάδα 50.000 γυναικών σε μια περίοδο οκτώ ετών.

Οι γυναίκες κλήθηκαν απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. και φάνηκε πως οι μισές ήταν χορτοφάγοι και έπιναν γάλα σόγιας, ενώ οι άλλες κατανάλωναν πλήρες γάλα.

Το πείραμα ξεκίνησε με την πρόθεση να προσδιοριστεί η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σόγιας και του καρκίνου του μαστού, εξήγησε στο Healthline ο Γκάρι Ε. Φρέιζερ, επικεφαλής της μελέτης, όμως σύντομα κατέστη σαφές «ότι έπρεπε να κάνουμε μια προσαρμογή για το πλήρες».

Όπως αποδείχτηκε στην πάροδο της μελέτης, 1.057 γυναίκες εμφάνισαν καρκίνο του μαστού.

Καθώς οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν διασύνδεση μεταξύ της σόγιας και του καρκίνου του μαστού, συμπέραναν πως το φρέσκο γάλα ήταν ο «ένοχος».

«Η κατανάλωση φυσικού πλήρους γάλακτος καθημερινά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού έως και 80%», προειδοποίησε ο κ. Φρέιζερ.

«Διαπιστώσαμε ότι σε σχετικά χαμηλές ποσότητες, λιγότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα, υπήρχε μια απότομη αύξηση στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Με ένα φλιτζάνι την ημέρα, βλέπαμε πάνω από 50% αύξηση του κινδύνου. Με δύο έως τρία φλιτζάνια την ημέρα, ο κίνδυνος αυξήθηκε 70 έως 80%», πρόσθεσε.

Τα πορίσματα της έρευνας θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποδοθούν στα φυσικά διεγερτικά που βρίσκονται στο πλήρες γάλα,.

Ωστόσο, η έρευνα μπόρεσε να συνδέσει μόνο συμπερασματολογικά και όχι αιτιολογικά τη διασύνδεση του γάλατος και του καρκίνου, εξαιτίας του μοντέλου που ακολουθήθηκε.

Tags
Back to top button