Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε ποτέ- Μάθετε γιατί

Δεν είναι όλες οι τροφές κατάλληλες για να τις ξαναζεσταίνουμε.Σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές και τους λόγους που θα έπρεπε να αποφεύγετε να τις βάζετε ξανά στο φούρνο.

Το κοτόπουλο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτείνη και μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές εάν ξαναζεσταθεί την επόμενη μέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να το φάτε την επομένη είναι να φτιάξετε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς με κρύο κοτόπουλο.

Το σπανάκι όπως και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσιο σε σίδηρο και νιτρικά άλατα. Εάν ξαναζεσταθεί τα νιτρικά άλατα μετατρέπονται σε νιτρώδη και άλλες καρκινογόνες ουσίες.

Η συγκεκριμένη πρωτείνη δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεται γιατί γίνεται τοξική και επιβαρύνει το πεπτικό σας σύστημα.

Η τροφή αυτή θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται την ίδια μέρα που μαγειρεύεται λόγω της σύνθεσής της. Πριν τα μαγειρέψετε βεβαιωθείτε ότι βάλατε την ποσότητα που θα μπορέσετε να καταναλώσετε σε μία μέρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το να τρώτε ρύζι που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση λόγω των βακτηρίων που βρίσκονται στο ρύζι και τα οποία δεν απομακρύνονται με το ζέσταμα.

Τα γογγύλια τα βάζουμε κάποιες φορές σε σούπες και κοκκινιστά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νιτρικά άλατα, καλό είναι να αποφεύγετε να το ξαναζεσταίνετε γιατί μπορεί να γίνουν τοξικά.

Τα λάδια.όπως το ηλιέλαιο, το λάδι καρυδιού, φουντουκιού και λιναρόσπορου δεν έχουν μεγάλη αντοχή στη θερμότητα. Μην τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, προτιμήστε να τα βάζετε στο πιάτο ωμά.

Τα πατζάρια έχουν κι αυτά μεγάλη περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα όπως και το σπανάκι. Για να αποφύγετε τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες προτιμήστε να τα φάτε κρύα εάν περισσέψουν.

Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι καλύτερα να τρώγεται ωμό. Ακόμη κι εάν το μαγειρέψετε, μην το ξαναζεστάνετε γιατί μπορεί να πάθετε ακόμη και δηλητηρίαση.

Οι πατάτες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές αλλά χάνουν τα πολύτιμα συστατικά τους όταν μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα γίνονται τοξικές και μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμη και τροφική δηλητηρίαση.

Tags
Back to top button