Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! – Οι καθημερινές τροφές που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς

Νέα πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα «Express» επισημαίνει ότι οι πατάτες και τα δημητριακά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα παρεμφερών ερευνών που ενοχοποιούσαν το κρέας και τα γαλακτοκομικά.


Οι επιστημονικές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες πολιτών σε 42 ευρωπαϊκές χώρες για μία περίοδο 16 ετών, τα καρδιακά νοσήματα που τυχόν εμφάνισαν και τα επίπεδα χοληστερόλης τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εκδώσουν νέες διατροφικές οδηγίες σχετικά με τις τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Όπως μάλιστα επισημαίνει ο καθηγητής Πάβελ Γκράσγκρουβερ, αθλητίατρος και επικεφαλής της μελέτης από το Πανεπιστήμιο Masaryk στη Τσεχία, θα πρέπει να αναθεωρηθούν πολλές διατροφικές οδηγίες.
Η έρευνα, για παράδειγμα, έδειξε ότι η ημερήσια κατανάλωση γαλακτοκομικών και κρέατος δεν σχετίζεται με τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, όπως πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγεία είναι τα δημητριακά, το σιτάρι και οι πατάτες, όπως αναφέρεται, ενώ ο καθηγητής Πάβελ Γκράσγκρούβερ τονίζει επίσης πως πρέπει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες και να μειώσουμε την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και ότι τα λιπαρά γαλακτοκομικά, ακόμα και το τυρί, φαίνεται πως τελικά προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιοπάθειες. Όσο για το ποιες τροφές θωρακίζουν τον οργανισμό από τις καρδιακές νόσους διασφαλίζοντας μακροζωία αναφέρει τις εξής: εσπεριδοειδή, καρύδια, ελιές, ψάρια, λαχανικά και γαλακτοκομικά.

olivemagazine.gr

Tags
Back to top button