Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πόσους υδατάνθρακες πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά;

Όλο και περισσότερες έρευνες που απενοχοποιούν τους υδατάνθρακες ως παχυντικές τροφές, δημοσιεύονται τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι διατροφολόγοι δεν τους αποκλείουν πια από ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής. Αλήθεια όμως, ξέρεις πόσους υδατάνθρακες θα έπρεπε να καταναλώνεις καθημερινά;

Όπως δήλωσε στον Independent η διατροφολόγος Kirsty Bamping, οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι σε όλους μας, είτε ακολουθούμε μία διατροφή που περιλαμβάνει κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά είτε είμαστε vegetarians ή vegans. «Το 1/3 της καθημερινής διατροφής πρέπει να αποτελείται από αμυλούχα τρόφιμα, όπως πατάτες, ψωμί και ρύζι και ένα ακόμη 1/3 από φρούτα και λαχανικά», είπε.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την Kirsty Bamping περισσότερο από το μισό ποσοστό θερμίδων που λαμβάνουμε καθημερινά θα πρέπει να προέρχεται από αμυλούχα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά και όπως σημείωσε αυτό ισχύει και για τους κρεατοφάγους και για τους vegetarians και για τους vegans.

Η Bamping εξηγεί ότι καθώς οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού, δεν γίνεται να απουσιάζουν από μία ισορροπημένη διατροφή. Όπως αναφέρει, η απουσία τους μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα, όπως αφυδάτωση, ζάλη και αδυναμία. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lancet Public Health πάλι, οι κρεατοφάγοι είναι αυτοί που μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από την απουσία υδατανθράκων, καθώς τείνουν να τους αντικαθιστούν με λιπαρά τρόφιμα, όπως τυρί, βούτυρο και γάλα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Από την άλλη οι vegetarians και οι vegans αντικαθιστούν συχνά τους υδατάνθρακες με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που όμως σε αντίθεση με τα λιπαρά είναι πιο ωφέλιμες για τον οργανισμό.
 

Tags
Back to top button