Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια το καλοκαίρι;

Το «κοκτέιλ» αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν βακτήρια. Ταυτοχρόνως θρέφει τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, που ζουν στα σεντόνια, τα μαξιλάρια και το στρώμα μας.

Τα ακάρεα δεν τα βλέπουμε, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε  όσους είναι αλλεργικοί σε αυτά. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να έντονος κνησμός, παροξύνσεις του άσθματος, εποχικές αλλεργίες ή εξάνθημα, ανάλογα με το είδος της αλλεργίας.

Δυστυχώς τα ακάρεα υπάρχουν παντού, σε όλες τις ηπείρους, με εξαίρεση την Ανταρκτική, κατά τον Dr. Vij.

Και μετά είναι τα βακτήρια του δέρματος τα οποία από πλευράς αριθμού είναι πολλαπλάσια από τα κύτταρά του.

Το έκζεμα

Όταν αφεθούν ανενόχλητα επί ημέρες ή εβδομάδες στα σεντόνια μας, το επακόλουθο μπορεί να είναι λοιμώξεις όπως η θυλακίτιδα. Μπορεί επίσης να επιδεινωθούν δερματοπάθειες, όπως το έκζεμα.

Το έκζεμα μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα κάθε ηλικίας, από τη νηπιακή έως τα βαθιά γηρατειά.

Η ξηρότητα του δέρματος σε συνδυασμό με τις υπερδραστήριες αποικίες των βακτηρίων στο δέρμα ευνοούν την ανάπτυξή του, λέει ο Dr. Vij.

Έτσι, όταν ξαπλώνουμε πάνω στα αναρίθμητα δερματικά βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στα σεντόνια μας, μπορεί να εκδηλώσουμε μια παρόξυνση του εκζέματος. Ή ακόμα και να το αναπτύξουμε για πρώτη φορά.

Απαραίτητος ο αερισμός

Τους κινδύνους αυτούς περιορίζει έως ένα βαθμό ο καλός αερισμός των σεντονιών το πρωί. Και αυτός είναι κύριος λόγος για να μην στρώνετε αμέσως το κρεβάτι σας μόλις σηκωθείτε.

Ο Dr. Vij εξηγεί ότι με τον αερισμό στεγνώνουν γρήγορα τα ιδρωμένα σεντόνια. Έτσι, μειώνεται η υγρασία που χρειάζονται τα βακτήρια και τα ακάρεα για να αναπτυχθούν.

Tags
Back to top button