Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Πόσο έχει αλλάξει η σχέση των Ελλήνων με το σπίτι τους λόγω της πανδημίας

Οι συνθήκες της πανδημίας που ξεκίνησαν πριν από δυο σχεδόν χρόνια έχουν φέρει δραματικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας: εργασία, κοινωνικοποίηση, καθημερινότητα, ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και στην σχέση με το ίδιο μας το σπίτι.

Περνώντας πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, διαμορφώνοντας ειδικούς χώρους για τηλεργασία, σχεδόν όλοι οι Έλληνες «έζησαν» την μόνιμη κατοικία τους με καινούργιο τρόπο και είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν πολύ περισσότερο με τους χώρους της.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα:

  • 95% των Ελλήνων έκαναν τουλάχιστον μια ενέργεια «ξεκαθαρίσματος» και αναδιαμόρφωσης του σπιτιού τους τον τελευταίο χρόνο.
  • Οι 3 στους 4 έκαναν τουλάχιστον μια εργασία επισκευής ή βελτίωσης κάποιου χώρου, ενώ μια αντίστοιχη αναλογία προγραμματίζει να κάνει μια τέτοια ενέργεια μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Συγκρίνοντας την πρόθεση που εκφράστηκε σε αντίστοιχη έρευνα, για το Συνέδριο του 2019 με τις εργασίες που έγιναν το 2020-2021, διαπιστώνεται ότι τις χρονιές της πανδημίας, οι Έλληνες έκαναν πολύ περισσότερες εργασίες επισκευών, αναδιαμόρφωσης, βελτίωσης της κατοικίας τους απ’ ότι προγραμμάτιζαν, με αποτέλεσμα όλη η αγορά να παρουσιάζει αύξηση κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Tags
Back to top button