Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πόσο αλάτι μπορούμε να τρώμε το καλοκαίρι;

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η εντονότερη εφίδρωση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απώλειας υγρών και ηλεκτρολυτών, που θα πρέπει να αναπληρώνονται προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι λίγες οι φορές που η παραπάνω «σύσταση» παρερμηνεύεται και οδηγεί σε υπερκατανάλωση αλατιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, δεδομένης της σχέσης που συνδέει την αυξημένη πρόσληψη νατρίου με την πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης και άλλων προβλημάτων.

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε πως, για ένα μέσο ενήλικα, η τακτική κατανάλωση υγρών σε συνδυασμό με τη συνήθη πρόσληψη αλατιού είναι αρκετή για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της θερινής περιόδου.

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς πως το μεγαλύτερο μέρος της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου-αλατιού προέρχεται από τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας και είναι ήδη αρκετά υψηλότερη από αυτή που ορίζουν οι διεθνείς συστάσεις, εύκολα θα καταλάβει πως δε χρειάζονται υπερβολές.

Tags
Back to top button