Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πόνος στο στομάχι: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (Eικόνες)

Δείτε 9 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν προσπαθείτε αν αναρρώσετε από στομαχική γρίπη.

Επεξεργασμένες τροφές: Περιέχουν συντηρητικά που επιτείνουν τη δυσφορία στο στομάχι και βλάπτουν γενικά την υγεία

Επεξεργασμένα σάκχαρα: Προκαλούν απότομη αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα και διακυμάνσεις του σακχάρου. Αυτό από μόνο του μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα το στομάχι, προκαλεί όμως ανησυχία και νευρικότητα, επιδεινώνοντας την κατάστασή σας.

 Γαλακτοκομικά: Το γάλα και το τυρί πρέπει να αποφεύγονται όταν έχετε ενοχλήσεις στο στομάχι. Πάνω από τους μισούς ανθρώπους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, έχουν δηλαδή έλλειψη στο ένζυμο που χρειάζεται για την πέψη των γαλακτοκομικών. Ακόμη και αν δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μία μόλυνση από ιό ή βακτήρια, μπορεί να επηρεάσει τη λακτάση, το ένζυμο που διασπά τη λακτόζη και μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή μόνιμη απώλεια της ικανότητας πέψης της λακτόζης.

Αναψυκτικά: Οι χημικές ουσίες, όπως το κιτρικό οξύ και το βενζοϊκό νάτριο, αλλά και το ανθρακικό που περιέχουν τα αναψυκτικά, επιβαρύνουν τη λειτουργία του στομάχου.

 

Σοκολάτα και καφεΐνη: Χαλαρώνουν τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα, επιτρέποντας την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η καφεΐνη προκαλεί επίσης αραίωση των κοπράνων, το οποίο είναι αρνητικό αν έχετε ήδη διάρροια. Τέλος, τη σοκολάτα γάλακτος και όσες περιέχουν ξηρούς καρπούς δεν μπορεί να τις χωνέψει κάποιος που έχει ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη.

Λιπαρές τροφές: Παγωτά, λιπαρά κρέατα, μαλακά τυριά είναι πλούσια σε λιπαρά, τα οποία ενεργοποιούν τους χημικούς υποδοχείς του στομάχου με τρόπο που επιβραδύνεται η πέψη και προκαλείται φούσκωμα.

 

Όξινες τροφές: Τα εσπεριδοειδή, η ντομάτα και τα προϊόντα ντομάτας, περιέχουν οξέα και προκαλούν παλινδρόμηση.

Μπαχαρικά: Όσοι τρώνε μπαχαρικά, δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν όμως τα αποφεύγουν, το ίδιο πρέπει να κάνουν και όταν έχουν στομαχικό πρόβλημα.

 

Αλκοόλ: Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν χημικές ουσίες που είναι δύσκολο να μεταβολιστούν, ερεθίζουν το βλεννογόνο του στομάχου και επιβαρύνουν όσους έχουν ήδη προβλήματα με το στομάχι στους.

Tags
Back to top button