Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Πολυτεχνείο: Κατέθεσε στεφάνι ο Κωνσταντίνος Τασούλας (φωτο)

Αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα, κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, με αφορμή την 47η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών, κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

«Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τιμούμε ταυτόχρονα σήμερα και την αξία της ζωής, που είναι ο φορέας της μνήμης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Νωρίτερα, στεφάνι είχε καταθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μέλη του ΚΚΕ προχώρησαν σε παρέμβαση στην Αμερικάνικη πρεσβεία αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου ο κ. Τασούλας δήλωσε:

«Το Πολυτεχνείο, μέχρι το 1973, ήταν ένα παράδειγμα, μεταξύ άλλων, εθνικής ευποιίας. Εδώ και 47 χρόνια, μετά τη 17 Νοέμβρη του ΄73, έγινε κι ένα κορυφαίο παράδειγμα δημοκρατικής ευποιίας, γιατί η εξέγερσή του συμβολίζει την κορυφαία πράξη αντιστάσεως του ελληνικού λαού και ιδίως της νεολαίας, κατά τη δικτατορίας.

Σήμερα, αυτή τη μνήμη αυτής της πράξης τιμούμε. Και στη Βουλή, αυτή τη στιγμή, με εκδηλώσεις τιμής, αλλά και εδώ, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, της Εθνικής Αντιπροσωπείας, τιμούμε αυτή τη μνήμη.

Τιμώντας αυτή τη μνήμη, τιμούμε ταυτόχρονα, αυτή τη χρονική περίοδο και την αξία της ζωής, με την προσοχή που οφείλουμε να δίνουμε στην αξία της ζωής. Και πρέπει να τονίσω ότι η ζωή είναι ο φορέας της μνήμης. Χωρίς ζωή δεν υπάρχει μνήμη, χωρίς ζωή, δεν υπάρχει τιμή.

Το “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” αφορούσε σε μια καλύτερη ζωή. Κι ενώ τότε ο αγώνας ήταν γι’ αυτές τις αξίες και για τη λαϊκή κυριαρχία, ο αγώνας σήμερα είναι για τον φορέα αυτών των αξιών. Και κάνοντας αυτόν τον αγώνα, τιμούμε με τον δικό μας τρόπο, εμείς οι σύγχρονοι, εκείνη την κορυφαία, επαναλαμβάνω, πράξη αντίστασης κατά του δικτατορικού καθεστώτος».

Tags
Back to top button