Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που προφυλάσσει από τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες και αφορά στο 27% των καρκίνων στο γυναικείο πληθυσμό.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, με την αύξηση της ηλικίας όμως αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφάνισής του.

Μία γυναίκα 80 ετών παρουσιάζει πενταπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου συγκριτικά με μία γυναίκα 50 ετών.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν ισχυρή προστατευτική δράση έναντι της ασθένειας.

Ειδικότερα, η συχνή κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Μελέτες που έγιναν από επιστήμονες του Πανεπιστήμιο Μάρσαλ της Βιρτζίνια σε ποντίκια, έδειξαν πως αυτά που έτρωγαν καρύδια παρουσίασαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του στήθους σε σύγκριση με εκείνα που ακολουθούσαν κανονική διατροφή. Επιπλέον, οι αριθμοί και τα μεγέθη των όγκων ήταν σημαντικά μικρότερα.

Οι μοριακές μελέτες έδειξαν επίσης ότι οι ωφέλιμες δράσεις των καρυδιών οφείλονταν στα ωμέγα-3 λιπαρά τους οξέα και στις άλλες θρεπτικές τους ουσίες. Η ποσότητα των καρυδιών που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν το ισοδύναμο 60 γραμμάρια καρύδια ανά ημέρα για έναν άνθρωπο.

Η μελέτη βρήκε ότι η διατροφή που περιείχε καρύδια μετέβαλλε τη δραστηριότητα πολλαπλών γονιδίων που είναι σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τόσο στο ποντίκια όσο και στους ανθρώπους.

Τα καρύδια περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα σε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ' ότι οι υπόλοιποι ξηροί καρποί. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, περιέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων. Επιπλέον εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα της βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης, που βοηθά στη προστασία των κυττάρων και δρα κατά των ελευθέρων ριζών. Λειτουργεί ως ένας φυσικός αναστολέας της καταστροφής των κυττάρων προστατεύοντας τους ιστούς από τη διάσπαση τους.

 

 

Tags
Back to top button