Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιος είναι ο καφές που πρέπει να πίνουν όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα χοληστερίνης

Ο καφές, η αγαπημένη πρωινή συνήθεια πολλών, μπορεί να δίνει ενέργεια, όμως κρύβει και κινδύνους, καθώς μπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη. Υπάρχει όμως ένας τύπος καφε, που φαίνεται να είναι ο ιδανικός για όσους έχουν, ή δεν θέλουν να αποκτήσουν, πρόβλημα χοληστερίνης και δεν είναι άλλος από το εθνικό μας κρύο ρόφημα, το φραπέ!

Δύο συστατικά του καφέ, η καφεστόλη και η καβεόλη, είναι αυτά που αυξάνουν την χοληστερίνη, εάν καταναλώνονται πολλοί καφέδες ημερησίως. Ωστόσο, ο φραπέ, έχει λιγότερη καφεστόλη τόσο από τον γαλλικό όσο και τον ελληνικό καφέ, όπως επισημαίνει ο Dr. Rob Van Dam, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Ο στιγμιαίος καφές έχει αρκετά πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε καφείνη από άλλα είδη καφέ, αλλά δεν βλάπτει να ελέγχετε και τον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του καφέ. Η ιδανική περιεκτικότητα είναι τα 27 mg καφείνης ανά μερίδα

 

Tags
Back to top button